3 november 2022

Sport

Meld je sportkampioenen aan voor de SportAwards 2022

Sportkampioenen in de spo(r)tlight

2022 was gelukkig weer een jaar om te doen wat we het liefste doen: met elkaar sporten. Er zijn prachtige prestaties geleverd door sporters die in Eindhoven wonen en/of sporten. In onze stad tellen alle kampioensprestaties, groot en klein. Daarom worden alle sportkampioenen ook dit jaar in het zonnetje gezet tijdens de SportAwards op 23 januari 2023. Zij ontvangen allemaal een sportpenning. Ook worden er SportAwards in verschillende categorieën uitgereikt. Daarnaast maakt het beste sportinitiatief kans op een mooie prijs.

Sportpenningen voor alle sportkampioenen
Heb jij het afgelopen jaar (1-12-2021 t/m 30-11-2022) de eerste plaats behaald tijdens een NK? Heb je een podiumplek behaald tijdens een EK, WK of de Olympische of Paralympische Spelen? Woon je in Eindhoven of ben je aangesloten bij een Eindhovense sportvereniging? Dan ligt er een sportpenning voor jou klaar. Je kunt jezelf of iemand anders vóór 1 december aanmelden als sportkampioen.

Awards voor topprestaties
Niet elke sport kent een NK, EK of WK om een prestatie van (wereld)formaat te erkennen. Zoals het winnen van de Tour de France, een Formule 1-wedstrijd of urban sporttoernooi. Ken jij één of meerdere topsporters die in 2022 een geweldige prestatie hebben geleverd en kans moeten maken op een van de volgende titels: Oeuvre Awards of Talent, Vrijwilliger, Sportploeg, Sporter of Sportcoach van het jaar? Meld hem of haar vóór 1 december. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de vakjury en stemmen van het publiek.

Beste sportinitiatief van Eindhoven
We zijn weer op zoek naar het beste Sportinitiatief van Eindhoven. Verenigingen, stichtingen, commerciële sportaanbieders en ongeorganiseerde sporters kunnen vóór 11 december hun initiatief aandragen om kans te maken op prijzen tot wel 3000 euro. Belangrijk is dat het de afgelopen drie jaar ontwikkeld is en dat het een bijzondere (maatschappelijke) bijdrage heeft geleverd aan de stad.

Sportkampioenen of -initiatieven aanmelden kan via www.eindhovensport.nl/sportawards.