Partner

22 december 2020

Maarten van Tienen: 'Deel met elkaar het positieve zodat we samen sterker worden!'

In de rubriek ondernemer in beeld bevraagt ​​Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met Maarten van Tienen.

In 1963 vertrok oprichter Tien van Tienen naar Amsterdam als handelsreiziger, daar ging hij aan de slag bij koffiebranderij en theepakkerij Simon Lévelt. Tien jaar later heeft hij ‘Van Tienen drankautomaten’ opgericht. Anno 2021 is vantienen, wat de huidige merknaam is, nog steeds een familiebedrijf in hart en nieren. Wij staan voor het bereikbaar maken van ‘goeie koffie’, overal, altijd én voor iedereen! De combinatie van het aanbieden van een (koffie)machine en het leveren van de juiste service maakt vantienen uniek. De woorden van Tien waren dan ook ‘Een automaat koop je, maar service moet je bieden’.

Wat is het favoriete product dat jullie verkopen en waarom?

Vantienen is allround als het gaat om koffie, machines en vendingautomaten. Op dit moment is er veel vraag naar espressomachines, deze bieden wij aan met espressobonen van Simon Lévelt. Mede de filosofie van Lévelt met betrekking tot aandacht voor mens en milieu sluit aan bij ons duurzaam ondernemen. Zo hebben we sinds kort dan ook een splinternieuw product, ontstaan uit de samenwerking met Lévelt genaamd ‘vantienen orienta espressobonen’. Niet alleen een smaakvolle melange die speciaal voor vantienen is samengesteld, gebrand en verpakt, maar ook voorzien van een Rainforest Alliance certificering. Een product waar we trots op zijn!

Wat merken jullie van de corona pandemie en hoe hebben jullie daarop ingespeeld?

Zoals heel veel mede-ondernemers heeft ook vantienen last van de corona pandemie, de grootste terugval is te zien in overheid, banken, grote kantoren en de horeca. Gelukkig opereren wij in diverse branches en dus veel verschillende doelgroepen. De vraag is natuurlijk hoe je daar mee om gaat. De taak voor onze medewerkers is dan ook het houden van contact met onze klanten en natuurlijk het in acht nemen van alle richtlijnen en adviezen. Verder kijken we vooral naar de periode na corona, wat zijn kansen en bedreigingen en hoe kunnen we daar op inspelen.

Welke toekomstplannen zijn er?

Op dit moment heeft vantienen twee locaties, één in Zeeland (Noord-Brabant) en één in Stein (Limburg). Voor de toekomst willen we vooral groeien in ons huidige verzorgingsgebied onder de rivieren, al zijn we inmiddels een bedrijf wat landelijk opereert.

‘De eerste schop in de grond!’ Kunt u mij daar meer over vertellen?

Na jarenlange twijfel tussen uitbreiden of verhuizen is de keuze gemaakt om een nieuw bedrijfspand te realiseren. Een traject wat in 2018 al van start ging, echter had het beoogde kavel geen bestemming waardoor ons geduld op de proef werd gesteld. Afgelopen oktober kon dan eindelijk ‘de eerste schop in de grond!’ Dit klinkt vreemd in een periode van corona en onzekerheden, echter hebben we vertrouwen in de toekomst. Het nieuwe bedrijfspand wordt een innovatieve werkruimte, energieneutraal en veel efficiënter ingedeeld ten gunste van onze werknemer en in het bijzonder: de klant. Natuurlijk staat service hier voorop en dat in een omgeving waar iedereen zich thuis voelt.

Wat voor tip zou je onze lezers nog mee willen geven?

Op deze vraag is mijn eerste gedachte: gezondheid! Vervolgens hoop ik dat we corona beheersbaar krijgen, alle schade kunnen opnemen en weer vooruit kunnen kijken. Deel met elkaar het positieve zodat we samen sterker worden!