Partner

31 mei 2021

Lifestyle

Luxe, ruimte en prachtige natuur in de Dolomieten

Hotel Cyprianerhof Dolomit Resort, de ultieme bestemming met enorm veel highlights in de omgeving

In Zuid-Tirol ligt een van de mooiste natuurgebieden van Europa: de Dolomieten. Als je hier naar toegaat deze zomer, boek dan eens een week Hotel Cyprianerhof. Dit prachtige vijfsterrenhotel is gelegen aan de voet van het Rosengarten Massief. Vanuit deze idyllische plek heb je oneindig veel mogelijkheden voor een zeer afwisselende vakantie. Met veel ruimte voor een zorgeloos verblijf. Informatie: www.cyprianerhof.com


Vanuit het hotel organiseert gastheer Martin Damian veel sportieve wandeltochten. Ervaren berggidsen brengen je naar de mooiste plekken in het Tschamintal en op de Seiseralm. Liefhebbers kunnen hier ook mountainbiken, bergklimmen en golfen: als je houdt van de combinatie inspanning en ontspanning ben je hier snel thuis.


In het ultramoderne hotel kom je helemaal tot rust. Het wellnessresort van Cyprianerhof heeft veel bijzondere sauna’s en relaxruimtes. Zo is de Argilla-sauna een 100% ecologische cocon van klei met in het midden een ronde kachel. Dankzij deze constructie geeft de kleisauna een intense, natuurlijke infraroodstraling bij een temperatuur van circa 95 °C.


Het binnen- en buitenzwembad is gevuld met kristalhelder Dolomietwater. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de Rosengarten dat op de UNESCO World Heritage-lijst staat vanwege haar landschappelijke schoonheid. In de Similde Spa geniet je van ontspannende massages en beautybehandelingen. ’s Avonds worden in het sfeervolle restaurant Zuid-Tiroolse en Italiaanse gerechten geserveerd.


To-do-lijst Zuid-Tirol

In de nabije omgeving van Hotel Cyprianerhof vind je ook tal van mooie bestemmingen voor een dagje uit: indrukwekkende kastelen, historische steden en veel natuur.


Kasteel Prösels

Op slechts een paar minuten rijden van Hotel Cyprianerhof ligt kasteel Prösels, een juweel uit de Renaissance. Hier dompel je jezelf onder in de geschiedenis van de streek. Laat je betoveren door het goed bewaard gebleven kasteel met zijn binnenplaats, kapel, lounge met open haard, prachtige ridderzaal en wapenkamer.


Grand Canyon van Zuid-Tirol

GEOPARC Bletterbach in Aldino is de mooiste wandeling die je ooit gaat maken. Deze Grand Canyon geeft je inzicht in de oorsprong van de Dolomieten. Ontdek 40 miljoen jaar geschiedenis van de aarde op het unieke educatieve wandelpad door de indrukwekkende kloof.


Carezza, een juweel van een meer

Als een smaragd schittert het idyllische meer van Carezza in de zon. Het meer ligt prachtig ingebed in de indrukwekkende wereld van de Dolomieten. Het is een van de meest populaire excursiebestemmingen in Zuid-Tirol. Volgens de legende gooide tovenaar Masaré stukjes van de regenboog en juwelen in het water waardoor het zo mooi glinstert.


Het leven is heerlijk in Bolzano

Ongeveer een half uur rijden van Hotel Cyprianerhof ligt de provinciehoofdstad Bolzano. Hier ontmoeten de Zuid-Tiroolse manier van leven en mediterraan gemak elkaar. Naast talrijke mooie winkels vind je hier veel interessante musea. Loop eens binnen bij het Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum met de beroemde Iceman Ötzi of het Museion voor moderne en hedendaagse kunst.


Spa-stad Merano met koninklijke flair

Sissi, de geliefde Oostenrijkse keizerin, was een fervent bewonderaar van het prachtige kuuroord Merano. Er is hier zoveel te ontdekken: de middeleeuwse arcades, de art nouveau-architectuur, de idyllische promenades, de beroemde design-spa en natuurlijk de prachtige tuinen van kasteel Trauttmansdorff.


Verona, stad van Romeo en Julia

Treed in de voetsporen van Romeo en Julia en ontdek de meest romantische stad van Italië: Verona. Verborgen passages, mooie pleinen, oude paleizen in het historische centrum, de indrukwekkende arena en de Torre dei Lamberti-toren vormen de unieke charme van de stad. Verona ligt op in ongeveer 2 uur van het hotel.

Informatie

Cyprianerhof
The Damian family
Via S. Cipriano 69 / 39050 Tires al Catinaccio / South Tyrol / Italy
Tel. +39 0471 64 21 43
hotel@cyprianerhof.com
www.cyprianerhof.com