Ga terug
Partner

2 maart 2021

blog

LinkedIn: het zakelijke netwerk die je nodig hebt

 - Janine Eijkemans-

LinkedIn is een netwerk dat in de eerste instantie nog niet zo bekend was dan alle andere netwerken. Toch is het met de jaren gestegen. Dit komt door de netwerken en relaties die je kunt opbouwen. Het is een social media kanaal dat niet alleen zakelijke relaties opbouwt, maar ook als ieder ander kanaal informatie kunt delen. Ook ikzelf heb er enorme profijt van LinkedIn. Het is de online Cv om te laten zien wat je te bieden hebt en welke relevante informatie je kunt delen, maar wat kan LinkedIn jouw nog meer bieden?

Het is de digitale cv voor jou en je bedrijf

LinkedIn bied je de mogelijkheid om jouw eigen werkervaring te plaatsen op jouw profiel. Dit is handig, zodat bedrijven of jouw netwerkrelaties een beter beeld hebben van waar je kwaliteiten liggen. Eigenlijk een soort visitekaartje van jezelf.

Het is zelfs zo handig, omdat je connecties een aanbeveling over jou kunnen schrijven. Dit biedt extra vertrouwen en pluspunten voor op je cv.

Het is niet alleen een cv voor jou maar ook jouw bedrijf is het visitekaartje op een platform als LinkedIn. ‘Twee vliegen in een klap’.

Je maakt connecties en verbintenis

Je bouwt een netwerk op. Dit kan goed van pas komen als je artikelen met elkaar deelt die van waarde kunnen zijn voor jouw en je connecties. Kennis is wijsheid. En daarbij werkt het in je voordeel.  Want ook wat jouw connecties en jij delen kunnen relevant zijn of goed van pas komen.

Denk aan vacatures delen, tips, of artikelen die informatie geeft waar je naar zoekt of bedrijven volgen die hun kennis en ervaring delen.

LinkedIn kan ook de acquisitie systeem zijn om een klanten op te bouwen en daarop je aanbod af te stemmen. Je maakt van een lead, prospect tot aan een trouwe klant die je volgt en ook wilt benaderen via LinkedIn.

Vol met vacatures

LinkedIn staat vol met vacatures. En staat een volledige functiebeschrijving bij met de keuze om al meteen te mogen solliciteren.  Dit bied enorme banenkans. Banen worden aanbevolen op basis van jouw werkervaring of profiel. Dit maakt LinkedIn een uniek kanaal als de netwerking voor elkaar.

Zoek de juiste contactpersoon

Wil je informatie naar de juiste persoon sturen via zijn of haar mailadres, maar kan het niet vinden of achterhalen? Geen probleem! Als je naar LinkedIn gaat kan je in de meeste gevallen de juiste persoon zoeken. Ga naar het bedrijf en zoek dan naar personen of medewerkers. Daar vind je eventueel de persoon die je wilt benaderen.