10 augustus 2023

Lifestyle

Lieke Martens populairste Oranje Leeuwin

Terwijl de dames van het Nederlands elftal actief zijn op het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland, heeft Contentgirls.nl een interessant onderzoek uitgevoerd naar de populariteit van de Oranje Leeuwinnen op sociale media. Fans van over de hele wereld hebben de mogelijkheid gehad om hun favoriete speelsters te volgen en te steunen, wat heeft geleid tot een levendige online gemeenschap.

Een bijzondere vermelding in dit onderzoek gaat naar Vivianne Miedema, de topscorer aller tijden bij de Oranje Leeuwinnen. Hoewel ze vanwege een blessure niet kan deelnemen aan het WK 2023, is ze nog steeds opgenomen in het onderzoek vanwege haar immense populariteit. Met maar liefst 455.000 volgers op Instagram en 11.000 keer gezocht op Google, toont dit de blijvende invloed die Miedema heeft op het team en de fans, zelfs wanneer ze niet fysiek op het veld aanwezig is. 

De Social Media sensaties van het Nederlands elftal
Het onderzoek van Contentgirls.nl onthulde enkele andere Oranje Leeuwinnen die buitengewoon populair zijn op sociale media. Een van de opvallende namen is middenvelder Danielle van de Donk, die maar liefst 590.000 volgers op Instagram heeft en maandelijks 3.200 keer gezocht is op Google. Haar charmante persoonlijkheid en indrukwekkende spel hebben haar een loyale achterban bezorgd.

Een andere sensatie op sociale media is Jackie Groenen, de getalenteerde middenvelder die 350.000 volgers op Instagram heeft en 13.000 keer maandelijks gezocht is op Google. Haar technische vaardigheden en cruciale doelpunten hebben haar tot een publiekslieveling gemaakt, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.

Opkomend talent met een groeiende fanbase
Naast de gevestigde namen zijn er ook enkele opkomende sterren die een groeiende populariteit genieten. Jill Roord, de veelzijdige middenvelder, heeft 231.000 volgers op Instagram en is 9.100 keer gezocht op Google. Haar constante groei als voetballer en bijdragen aan het team hebben haar aanhang vergroot.

Verdediger Merel van Dongen is ook op weg naar de top, met 92.500 volgers op Instagram en is maandelijks 2.000 keer gezocht op Google. Haar vastberadenheid in het spel en het vermogen om cruciale situaties te beheersen, hebben haar een steeds grotere groep supporters opgeleverd.

Lieke Martens: wereldster en inspiratiebron
De grootste ster binnen het Nederlands elftal is Lieke Martens. Met maar liefst 1.200.000 volgers op Instagram en ontelbare keren gezocht op Google, heeft de spits van Paris Saint-Germain zichzelf gevestigd als een wereldster. Haar technische vaardigheden, creativiteit op het veld en bescheiden persoonlijkheid hebben haar tot een inspiratiebron gemaakt voor jonge voetballers en -fans over de hele wereld.

De Oranje Leeuwinnen veroveren Social Media
In aanloop naar het WK 2023 laten de Oranje Leeuwinnen niet alleen hun talent op het veld zien, maar ook hun sociale media-aanwezigheid is indrukwekkend. Het onderzoek van Contentgirls.nl heeft aangetoond dat deze getalenteerde voetbalsters een sterke band hebben met hun fans, zowel binnen als buiten Nederland. Terwijl we uitkijken naar hun prestaties op het WK, kunnen we er zeker van zijn dat de populariteit van deze Oranje Leeuwinnen alleen maar zal blijven groeien.