Ga terug

4 april 2018

Leisure & Cultuur

Landelijke Drone Cup Finals, Koepelhal Tilburg

Welke school heeft het snelste drone raceteam van Nederland? Slecht één raceteam wint de Drone Cup Finals 2017 – 2018. Kom kijken naar de spannende eindfinale van de landelijke dronerace wedstrijd voor middelbare scholieren!

De allereerste Drone Cup Finals nadert de ontknoping. Eenentwintig scholen uit heel Nederland deden mee. Ruim twaalfhonderd leerlingen zijn getraind in drones, techniek en creatief denken. Meer dan 40 obstakels zijn gebouwd. Meer dan 40 drones zijn gemodificeerd. 46 raceteams deden mee met de regiofinales. Tien raceteams zijn door naar de landelijke finale op 13 april! Slecht één raceteam wint de Drone Cup Finals 2017 – 2018. En daarmee het snelste drone raceteam van het voortgezet onderwijs.

Extra bijzonder: de obstakels voor de landelijke finale worden via een 48uurs hackathon ontworpen en gebouwd door de studenten Luchtvaarttechniek van het ROC Tilburg op maandag 9 en dinsdag 10 april in Ontdekstation013.

In deze Week van de Drones is de 21e eeuwse vaardigheid ‘innovatie’ (kritisch denken, probleemoplossend denken, creatief denken en samenwerken), techniek en gamification de katalysator om PO, VO en MBO met elkaar te verbinden. Onze gezamenlijke ambitie is om leerlingen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar te stimuleren op het gebied van innovatievaardigheden en techniek. Leren door te doen.

We hebben de leerlingen uitgedaagd met ontwerpopdrachten die tot deze grote finales hebben geleid. Het achterliggende verhaal is dat drone races de kijksport van de toekomst zijn. Vanuit de drone scene in Nederland is er behoefte aan spectaculaire obstakels, om publiek en jonge drone racers aan te trekken. Dus de leerlingen zijn aan de slag gegaan om zelf obstakels te bedenken en realiseren door middel van design thinking. Het VO heeft ook drones mogen modificeren!

De finalisten van de Drone Cup Finals Acht VO-scholen staan in de finale, waarvan 2 scholen zelfs met twee teams. De finalisten zijn:

  • Bernardinus in Heerlen

  • Cobbenhagenlyceum in Tilburg

  • Jeroen Bosch College in 's Hertogenbosch

  • Johannes Fontanus College in Barneveld

  • Het Erasmus in Almelo

  • Niftarlake College in Maarssen

  • Sophianum in Gulpen

  • Stanislas College in Pijacker

Wedstrijdleiders: Johan van Geek (RotorLife) en Sem van Geffen (FutureSkillz). Het is een event voor en door leerlingen: ondersteuning is er van studenten Pabo Eindhoven, De Rooi Pannen Events Tilburg, MBO Koning Willem I College Den Bosch en uiteraard Luchtvaarttechniek ROC Tilburg. Maar niet alleen de allereerste landelijke drone race finale voor middelbare scholieren is dan in de Koepelhal. 10 juffen en meesters hebben een masterclass innovatievaardigheden gevolgd en kunnen nu met zelf met drones vliegen. 265 Tilburgse leerlingen van groep 5 tot en met 8 zijn getraind in drones, techniek en creatief denken. 8 raceteams gaan hun school vertegenwoordigen tijdens het Tilburgs kampioenschap. Slecht Eén winnaar Groot Tilburgskampioenschap 2017 – 2018. En dat op de stakingsdag in het basisonderwijs. Vier PO-scholen doen mee met het eerste Groot Tilburgs Kampioenschap; Wegwijzer, Koolhoven, Vuurvogel, Triangel

Voor meer informatie: www.dronecupfinals.nl

Gerelateerd