5 september 2022

Leisure & Cultuur

Laatste dans voor Efteling-attractie Spookslot

Medewerkers beleven de allerlaatste show


De deuren van griezelattractie Spookslot sloten gisterenavond 4 september voor de allerlaatste keer in de Efteling. Voor veel liefhebbers, medewerkers en bezoekers die aanwezig waren, was het een bijzondere dag. De meesten beleefden de show nog één keer voordat de attractie definitief zou sluiten, anderen hadden daarvoor al afscheid genomen. Rond de klok van 22.00 uur, onder het toeziend oog van alleen de Spookslot-medewerkers, dansten de geesten nog één keer op de onvergetelijke muziek van Camille Saint-Saëns en schuifelden de monniken hun laatste meters door de spookruïne. Er was een eervolle rol voor de medewerkers die jarenlang met hart en ziel bij het Spookslot hebben gewerkt. Zij sloten de deuren voor de allerlaatste keer en mochten het spannende tafereel daarna nog één keer beleven.  

Blijven griezelen in de Efteling
“We sluiten een mooie attractie waar veel bezoekers kennis hebben gemaakt met griezelen in de Efteling. Dat is een unieke herinnering die vaak voor altijd bij blijft”, vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. “Die herinneringen werden al die tijd ook mogelijk gemaakt door de inzet van de medewerkers van het Spookslot. Daarom kregen zij de eer om in besloten kring, exclusief de allerlaatste show te beleven om zo afscheid te nemen van hun werkplek. We hebben een dubbel gevoel bij dit afscheid, want het is enorm jammer dat het Spookslot niet behouden kan blijven. Waar onze attracties en sprookjes van generatie op generatie te beleven zijn, is het gebouw uit 1978 zowel binnen als buiten in zeer slechte staat. Daarom hebben we gekozen voor een geheel nieuwe gebiedsinvulling op deze locatie, waarbij we het griezelen in de Efteling behouden. Er komt een prachtig themagebied waar het nóg spannender wordt en griezelen wederom de hoofdrol krijgt.”

Nieuw themagebied
Het Spookslot zal na 44 jaar plaatsmaken voor een geheel nieuw themagebied met een nieuwe attractie waarin het griezelen ook wordt doorgevoerd in de horeca, retail en entertainment. Na de sluiting van het Spookslot beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe themagebied, dat naar verwachting opent in 2024.