15 augustus 2022

Sport

La Vuelta 22 Holanda

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant (Den Bosch en Breda) wordt het een uniek event om mee te maken! #vamosholanda 

Wilt u weten wat er te doen is tijdens deze dagen in de verschillende steden? Kijk hier voor enkele links.

Brabant Sport

Fiets jij het rondje van Mike Teunissen? Of liever de route van Marianne Vos, Thalita de Jong of Yara Kastelijn? Stap jij regelmatig zelf op de fiets? Dan kun je vanaf nu ook ‘het rondje van…’ fietsen; een selectie van vier verschillende wielerroutes speciaal samengesteld door vier van onze Team BrabantSport ambassadeurs. Mike Teunissen, Marianne Vos, Thalita de Jong en Yara Kastelijn nemen je mee naar prachtige plekken in ons eigen Brabant. Plekken die allemaal een link hebben met La Vuelta die in de zomer onder andere Brabant aandoet. Elke route is namelijk voor een gedeelte één op één te leggen met de etappes van de Spaanse wielerronde. Tot slot bevat elk afzonderlijk wielerrondje een aantal niet te missen highlights. Ook informeren we je over de leukste initiatieven en activiteiten rondom La Vuelta die er in de buurt te beleven zijn. #vamosbrabant

La Vuelta Holanda
Op 19, 20 en 21 augustus komt La Vuelta naar Nederland. Als trotse founding partner verheugen we ons op een mooi evenement met een Brabants tintje. Op 20 augustus start het peloton namelijk in het prachtige historische centrum van ’sHertogenbosch om vervolgens op 21 augustus de route door het Brabantse landschap te vervolgen tijdens de etappe Breda-Breda. Ondanks dat we nog heel even geduld moeten hebben totdat het moment eindelijk daar is, hoeven wielerfans zich in aanloop naar de ronde van Spanje niet te vervelen. Met tal van activiteiten opgezet door honderden enthousiaste vrijwilligers kun je heel de zomer lang de sfeer van La Vuelta proeven. Zo komen mensen samen én in beweging. Met ‘het rondje van…’ doen we zelf ook een duit in het zakje. Welk rondje kies jij?

https://www.brabantsport.nl/het-rondje-van/


Gemeente BredaDe Etappe Breda - Breda
De derde etappe van La Vuelta start en finisht in het centrum van Breda. Bijzonder wordt de start van deze etappe van 194 kilometer. Het peloton begint op het terrein van het Kasteel van Breda om vervolgens via het Kasteelplein en dwars door de Grote Kerk de weg te vervolgen. De wielrenners stappen af bij de Grote Kerk en lopen met de fiets aan de hand door de kerk. Bekijk hier de route en alle informatie die je nodig hebt. 

https://www.welkominbreda.nl/nl/la-vuelta-breda-2022

Gemeente 's-Hertogenbosch

De stad kleurt rood-geel op 20 augustus! Breng een bezoek aan ‘Festival La Vuelta Holanda por favor’. Dit is een gratis festival voor jong en oud op het parkeerterrein in de Prins Bernhardstraat. Met gratis activiteiten, lekker eten & drinken en natuurlijk live uitzending van de koers. Ook in de aanloop naar 20 augustus gebeurt er van alles.

https://www.visitdenbosch.nl/nl/wat-te-doen-den-bosch/evenementen/la-vuelta-holanda