Ga terug

28 april 2020

Lifestyle

KONINGSDAG-WONINGSDAG!

De vraag is wat de Spaanse vastgoedprijzen gaan doen als we met z’n allen weer op huizenjacht mogen.

De voorspellingen van verschillende autoriteiten gaan alle kanten uit. Bepaalde grote vastgoedspelers houden voet bij stuk dat er nauwelijks een effect zal zijn op de woningprijzen. Terwijl anderen dan weer spreken over stevige dalingen tot wel 14 procent. Onduidelijkheid troef dus, ook voor de duizenden Nederlanders die een tweede verblijf in Spanje willen kopen. Wij benadrukken in eerste instantie alvast een belangrijke zaak: de impact zal niet in elke regio hetzelfde zijn. Er is niet zoiets als dé Spaanse vastgoedmarkt, elke regio heeft zijn eigen markt. Je kan dan wel gemiddelden berekenen - zoals die speculaties en voorspellingen van 0 tot 14 procent proberen te doen - maar in werkelijkheid zal de impact van de coronacrisis in elke regio anders zijn. Zo zullen de Costa’s en de grote steden alvast kleinere prijsdalingen kennen dan het binnenland. Simpelweg omdat de vraag in Madrid, Barcelona of aan de kusten op gewilde locaties, nu eenmaal groter is en blijft dan het aanbod.

De interesse in Spanje blijft groot. Wij blijven massaal veel vragen krijgen. Waarom blijven we toch met z’n allen dromen van die casa in Spanje.

Als wij het onze klanten vragen staat met stip op nummer één, ‘el sol’, de Spaanse zon. En corona of niet die zon blijft nu eenmaal veelvuldig stralen in Spanje. Gegarandeerd geen natte zomers. Je zou toch voor minder snel je koffers pakken. Zwoel zomerse avonden, tapas en cava, sangria en playa . Je wordt er instant vrolijk van als je er aan denkt.

Op nummer twee staat, klanten die op zoek zijn naar een betere work-life balans of een betere levenskwaliteit. Na de laatste paar weken ‘in ons kot blijven’, dé meest gebruikte uitdrukking van jullie zuiderburen om aan te duiden dat je thuis moet blijven, kijken we toch helemaal anders aan tegen wat familie nu eigenlijk echt voor ons betekent. Hoe belangrijk en hoe blij het je maakt om tijd door te brengen met de mensen die je nauw aan het hart liggen. Wij voorspellen dat meer mensen op zoek gaan naar een Spaanse woning waar ze met het ganse gezin vakantie kunnen vieren. Stel je voor, zondagmorgen, iedereen slaapt nog, en jij gaat op stap. Je haalt verse vis, net binnengebracht in de pittoreske jachthaven van Cabo de Palos. Een klein vissersdorpje en duikplaatsje aan de Middellandse zee aan de Costa Calida. Even kuieren over de lokale markt en plukverse groenten en fruit uitkiezen. Snel of traag binnenstappen in de vinoteca, de plaatselijke wijnboer. En op weg naar huis neem je een klein ‘me’ momentje, een ontbijtje op een terras met zicht op de haven. Arm word je er niet van. Voor twee en een halve euro ben je gesteld met een café con leche, een tostado con tomate, een open geroosterd broodje met geplette tomaat, olijfolie en zeezout. En niet te vergeten, een zumo de naranja, sinaasappelsap die nog smaakt naar de zon. Wist je trouwens dat je sinaasappelen niet in de koelkast mag leggen en dat enkel toeristen zumos vragen na 14.00 uur.

Na een dagje op het strand, in het zwembad of gewoon lekker lui in de schaduw - iedereen in de familie doet waar hij zin in heeft - eindig je de dag met een BBQ. En de nacht? Die is nog lang, warm en zwoel. Wat is geluk? Voor mij een verzameling van fijne momentjes met mijn familie en vrienden. In Spanje sla ik elke zomer extra warme herinneringen op om mij te wapenen voor de minder fraaie of aangename tijden, zoals nu.

Op nummer drie staat de scherpe prijs. Mensen kochten, kopen en zullen kopen in Spanje omdat de prijzen nog scherp zijn. En sommigen gaan nu dus extra voordelig hun dromen waar kunnen maken. En? Hoe zit het met jouw droom? Van zodra het kan en mag bouwen wij graag mee aan jouw droom, veilig en met een goed gevoel.

www.azullspanje.nl

Zo koop je een huis in Spanje
Een boek voor al wie denkt aan kopen in Spanje.
Heerlijk eerlijk. Vol tips & tricks.
Inkijk in de makelaarswereld in Spanje.
Antwoord op de FAQ, maar ook op: huren brengt dat nog op?

Nu tijdelijk aan 19,95 euro i.p.v. 23,95.

Over de auteur:
Marleen De Vijt ademt al 50 jaar Spanje. Zoals een echte expert betaamt, durft ze ook over de negatieve zaken vertellen. Precies dat maakt haar tot een echte gewaardeerde expert. Marleen baseert zich op eigen ervaring, heeft een cut the crap mentaliteit en zal u ook vertellen wanneer het niet goed is om vastgoed x of y te kopen. Marleen verliest nooit de belangen van de kopers uit het oog.

Gerelateerd