Partner

13 december 2021

Leisure & Cultuur

Klassiek geeft meer

Een zacht geroezemoes klinkt door de zaal. De orkestleden nemen plaats en stemmen hun instrument. Wanneer de dirigent het podium betreedt valt de stilte. De lichten in de zaal worden gedimd en de aandacht richt zich op de geconcentreerde gezichten van de musici. U zakt wat dieper weg in de stoel. Met een zwiep van de dirigent begint het concert en wordt u meegevoerd in een magische reis, voorbij woorden en bewustzijn.

Verbinden, ontroeren en inspireren
De philharmonie zuidnederland is het professionele symfonieorkest van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Het orkest met zijn bevlogen musici streeft naar het verbinden, ontroeren en inspireren van haar publiek op het hoogste niveau. Buiten de traditionele concerten betreedt philharmonie zuidnederland ook de onverwachte en nieuwe paden. Van carnavalsconcerten tot het business-event ‘Leading the South’, van wetenschappelijk onderzoek tot filmmuziek, talentontwikkeling en inspirerende educatieprojecten. Zo bereikt philharmonie zuidnederland mensen van verschillende leeftijden, culturen en achtergronden en blijkt steeds weer hoe universeel de taal van muziek is.

Samen creëren we een inspirerende en betekenisvolle relatie die past bij uw bedrijf. Samen verrijken wij het leven van mensen in onze regio.

Honderd musici, één hart‘
Een symfonieorkest heeft een rijkdom aan klankkleuren en een fantastische waaier aan mogelijkheden. Honderd musici, met elk hun eigen mening en idee, dat is een complex geheel. Maar als je dan hoort hoe de muziek uit één brein, uit één hart lijkt te komen dan raakt mij dat.’- Stefan Rosu, intendant en bestuurder van philharmonie zuidnederland. Passie, naar elkaar luisteren, leiderschap en samenwerking zijn key om de individuele kwaliteiten te bundelen tot een harmonieus geheel en een optimaal resultaat. Met onze Muziek op Maat activiteiten bieden wij u de mogelijkheid om te ontdekken wat het orkest voor uw organisatie kan betekenen. Van een concertarrangement op maat voor uw relaties in de concertzaal, een ensemble als muzikale omlijsting van uw evenement tot een workshop teambuilding. In onze leiderschapscursus ervaart u, vóór en te midden van onze musici, hoe een dirigent in stilte het orkest kan leiden. Tijdens een kijkje achter de schermen, inclusief het bijwonen van een repetitie, leert u onze musici met hun unieke werkwijze kennen. Daarnaast vertellen wij graag meer over onze bedrijfsvoering, de verschillende rollen en de voorbereidingen die nodig zijn om een concert te laten plaatsvinden; een insidersblik op de kern van onze organisatie. Naast het stimuleren van symfonische muziek in de regio, en daarmee een bijdrage aan de bruisende culturele omgeving, zorgt een samenwerking met philharmonie zuidnederland voor creatieve groei bij uw medewerkers en voor een inspirerende uitbreiding van uw netwerk.

Leading the South
Een klassiek concert kan een moment van rust en bezinning bieden waarin de tijd even lijkt stil te staan. Bij philharmonie zuidnederland komen wekelijks duizenden mensen bij elkaar voor diepgang en verbinding. Voor onze zakelijke partners bieden wij, naast onze traditionele concerten, inspirerende evenementen aan. Op 13 oktober 2022 vindt de vijfde editie plaats van ‘Leading the South’. Bij dit verbindende evenement komen bedrijfsleven, politiek en cultuurinstellingen bijeen. Via een ambitieus programma wordt bijgedragen aan de versteviging van de economische en culturele positie van Zuid-Nederland. Het belevingsevent wordt ingevuld met een innovatief concert, indrukwekkende keynote speakers, en u wordt uitgenodigd om aan te schuiven bij ‘het philharmonisch festijn’ waarbij u kunt genieten van een gastronomisch diner; een compleet pakket voor een inspirerende dag waarbij al uw zintuigen worden geprikkeld en waar u op unieke wijze verbinding maakt met mensen uit onze regio en daarbuiten.

Wij nodigen u van harte uit met ons in gesprek te gaan over uw wensen en onze mogelijkheden. Kijk op www.philharmoniezuidnederland.nl of neem contact op met Annemarie Borm, relatiemanager T: 088 1660 743 ofE: annemarie.borm@philharmoniezuidnederland.nl