9 februari 2023

Lifestyle

Klaar voor Carnaval? Carnavalswinkel P.W. Hoofs staat te trappelen

Carnaval komt nu echt dichtbij! Reden te meer om een Brabantse carnavalswinkel met rijke historie eens in het zonnetje te zetten. P.W. Hoofs is met een stoffen- fournituren- en feestkleding winkel, uitgegroeid tot een begrip in Den Bosch en ver daarbuiten. Toch is ook deze onderneming ooit klein begonnen. Lees in dit artikel meer over het ontstaan, de groei en de stand van zaken van deze echte Brabantse onderneming.

Van kleine stoffenwinkel tot grootste feest- en carnavalswinkel van Nederland
De basis voor het carnavalsparadijs van Hoofs zoals we dat nu kennen, werd 50 jaar geleden gelegd toen Piet Hoofs het heft zelf in handen nam en zijn stoffen niet langer op de markt aan ging bieden, maar dit voortaan vanuit een eigen stoffenwinkel in de Vughterstraat in Den Bosch ging doen. Al snel bleek deze winkel een groot succes, Piet breidde uit en begon een paar jaar later ook een fourniturenwinkel. Zo kon hij klanten niet alleen van de mooiste stoffen voorzien, maar ook van alle naai-, brei- en haakbenodigdheden. De derde uitbreiding, de feestwinkel, bleek echter het grootste succes.

De stoffenwinkel van P.W. Hoofs
Met ruim 50 jaar ervaring is P.W. Hoofs uitgegroeid tot een gerenommeerd stoffenhuis, waar men zich bezighoudt met het verkopen van de mooiste stoffen, uiteraard volgens de nieuwste trends. P.W. Hoofs biedt een ontzettend groot assortiment stoffen aan: van een basic stof in unikleur tot een stof met drukke, unieke print. Zelfs prachtige bruidsstoffen waarmee je een eigen trouwjurk maakt, behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast heeft stoffenwinkel Hoofs een interieurafdeling voor gordijn- en meubelstoffen. Kortom: een walhalla voor de creatieveling die zelf meubels wil (her)stofferen of aan de slag wil met het maken van eigen kledingstukken. Ook de beginnende creatieveling kan er terecht voor advies over welke stoffen makkelijk te bewerken zijn en zich bijvoorbeeld lenen voor het creëren van een eerste zelfgemaakt kledingstuk of kussentje.

De feest- en carnavalswinkel van P.W. Hoofs
Nadat de stoffenwinkel van P.W. Hoofs in het leven geroepen was, startte Piet Hoofs nog twee andere bedrijven, waaronder een feest- en carnavalswinkel. Inmiddels is het winkelpand flink uitgebreid, en in handen van kleinzoon Jos Hoofs. De feest- en carnavalswinkel biedt maar liefst 3000 m2 aan winkeloppervlak, en is daarmee een van de grootste van Nederland. De feestwinkel, de fourniturenwinkel en de stoffenwinkel, zijn gevestigd in de Vughterstraat in hartje Den Bosch. Team Hoofs ontwerpt en levert inmiddels ook eigen carnavalskleding. Elk jaar worden er weer nieuwe carnavalsjassen geproduceerd in het eigen atelier, geheel volgens de trend van dat jaar.

Klantvriendelijkheid en persoonlijke sfeer
Bij P.W. Hoofs staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. De werknemers doen er alles aan om klanten zo goed mogelijk te helpen en oplossingen te zoeken. Omdat het assortiment van Hoofs zo ontzettend groot is, komt het vrijwel niet voor dat klanten niks moois kunnen vinden. Mocht dit toch het geval zijn, dan wordt er gekeken of er een ander product geregeld kan worden. Ook via de webshop kunnen klanten naar hartenlust online winkelen, en staat de klantenservice paraat indien er vragen of problemen zijn. Op die manier weet team Hoofs een persoonlijke benadering vast te houden, ondanks dat het bedrijf inmiddels zo groot is geworden.

Een echte Hoofs creatie
Naast het verkopen van de mooiste feest- en carnavalskleding onderscheidt deze Bossche zaak zich ook doordat er ook ieder jaar een eigen collectie feestkleding wordt ontworpen en verkocht. Deze collectie is exclusief bij P.W. Hoofs verkrijgbaar en zeer populair onder de klanten doordat de creaties stuk voor stuk origineel en van hoge kwaliteit zijn en voor een zeer scherpe prijs worden aangeboden. Een dikke aanrader voor iedereen die nog op zoek is naar een outfit voor komende Carnaval: team Hoofs overtreft zich ieder jaar weer met een te gekke collectie bestaande uit onder andere carnavalsjassen en Oeteldonk emblemen.

Of je nu op zoek bent naar feestkleding of naar een specifieke stof om zelf een (carnavals)outfit mee te maken; bij P.W. Hoofs vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Mocht je in de buurt zijn, bijvoorbeeld tijdens een dagje shoppen in Den Bosch, dan is het dus zeker een aanrader om een keertje binnen te gaan bij een van de drie winkels!