Partner

18 november 2020

blogFood (agri)

Kerstborrel organiseren tijdens corona? Geen probleem met deze 3 tips!

Inmiddels zijn we aangekomen tot de laatste paar maanden van 2020, en ook jij hebt vast al nagedacht over het organiseren van de kerstborrel of eindejaar afsluiting met je collega’s. Dit jaar is het allemaal even anders. De woorden corona en feestje gaan niet echt samen, maar dat betekent niet dat je niks leuks kunt organiseren als alternatief voor de kerstborrel. We hebben daarom 3 leuke tips voor jou verzameld. Lees hieronder snel verder!

Tip 1: Organiseer een kerstlunch

Samen eten, maar wel op een verantwoorde manier? Organiseer een kerstlunch op je computer! Bestel een lekkere, uitgebreide lunch bij een lokale horecagelegenheid en laat deze thuis bezorgen. Maak een online vergadering aan zodat je toch met z’n allen van de lunch kan genieten. Aangezien het alcoholgebruik wordt afgeraden wegens aanhankelijker worden na het drinken ervan, kun je nu toch gezellig allemaal een borreltje pakken.

Tip 2: Workshop via online platform

Je kunt ook thuis een teamuitje houden in kerstsfeer. Volg bijvoorbeeld een online kookworkshop, houdt een online kaasproeverij of organiseer een online bier- of wijnproeverij. Hier kun je het kerstpakket op aanpassen.

Als je de kookworkshop wilt gaan organiseren, zorg er dan voor dat alle ingrediënten voor het recept in het pakket zitten of zorg voor de juiste ‘tools’ zoals bijvoorbeeld een braadpan als het een braadgerecht moet gaan worden. Ga je een kaasproeverij houden, zorg dan niet alleen voor de kazen, maar voeg ook een lekkere port of andere etenswaren toe die er goed bij passen. Doordat je de workshop samen volgt via een online platform heb je toch het idee dat je allemaal even samen bent!

Tip 3: Organiseer een kerstborrel drive-through

Creëer een kerstsfeer in een magazijn, loods of parkeerterrein waar medewerkers met hun auto of fiets doorheen kunnen rijden. Het management van het bedrijf legt het kerstpakket in de achterbak van de medewerkers. Daarnaast voeg je beleving toe in de vorm van een dj-mobiel, een kerststal met warme chocolademelk, een kleine winterse snack en dames en heren die de gasten reuring verzorgen.

Uiteraard kun je het geheel aankleden met kerstbomen, kerstmannen en (nep)rendieren.

Hoe pak jij het aan?

Hopelijk ben je na het lezen van deze tips tot nieuwe ideeën gekomen. Wij vinden het natuurlijk erg leuk om te horen wat jouw ideeën zijn en laat het ons dan ook vooral weten. De beste tips voegen we graag toe aan het artikel dus houd ons vooral in de gaten. Nog belangrijker: de beste tip belonen we met een vermelding van de bedrijfsnaam en de link naar je website, zodat je tip extra aandacht krijgt van een grote groep ondernemers.

https://brabantinbusiness.nl/tips-of-opmerkingen