Ga terug

22 november 2019

Nieuws

Kerst bij kaarslicht in authentiek Heusden Vesting

Heusden Vesting, 22 november 2019 – Vrijdag 13 en zaterdag 14 december is het weer Christmas by Candlelight in prachtig Heusden. Alles in het pittoreske vestingstadje ademt de sfeer die zo goed past bij kerst. De schilderachtige straatjes, de historische panden, de vele authentieke winkeltjes, de gezellige horeca. Het is de perfecte plek voor het liefste en mooiste kerstfestival van Nederland. Kraampjes bij kaarslicht, de mooiste brocante-, (handmade) lifestyle- en streekproducten, overal kerstzang, de warmte van de vuurkorven, de leukste foodtrucks, straattheater voor de kinderen, glühwein en oliebollen. En natuurlijk de gezellige lokale horeca, authentieke winkeltjes en het prachtige decor. Nederland op zijn mooist, in kerstsfeer.

Net als voorgaande jaren vaart Christmas by Candlelight op de knusse sfeer die Heusden zo eigen is, het prachtige decor en de passie van de ondernemers. Het kaarslicht, de vuurkorven en de kerstzang doen in feite de rest. In Heusden beleef je kerst zoals het bedoeld is.

Kerstfestival

Om de sfeer nog te verhogen zijn er ook dit jaar tal van marktkramen met een geweldig aanbod aan brocante-, handmade lifestyle- en streekproducten. Samen met kleinschalig straattheater en verschillende kerstkoren verspreid door het stadje zet de organisatie deze editie nog meer in op de bescheiden festivalsfeer. De vrolijke foodtrucks met lekkers van poffertjes tot biologische stamppot en van ambachtelijke hotdogs tot dampende soepen maken het geheel af.

Kaarslicht & lokaal talent

Deze editie doet de organisatie bovendien een beroep op de lokale bevolking en ondernemers om actief bij te dragen aan de sfeer. Gevraagd wordt om etalages en ruiten zoveel mogelijk te verlichten met kaarsen. Gelijk de oorspronkelijk traditie van Christmas by Candlelight, dat dit jaar haar zestiende verjaardag viert. Om de festivalsfeer compleet te maken nodigt de organisatie lokaal talent bovendien uit om hun kunsten te tonen. Dus bandjes, acteurs, singer-songwriters, dansers en danseressen, schilders en kleinkunstenaars wees welkom en geef je op via annelies1233@hotmail.com.

Licht op de Vesting & Jostiband

Tijdens Christmas by Candlelight vindt ook de aftrap van Licht op de Vesting plaats. Dit kleinschalige en creatieve lichtfestival laat Heusden tijdens de donkere uurtjes nog mooier uitkomen. En op vrijdag 13 december treedt de geweldige Jostiband op in de Catharijnekerk te Heusden. Kortom: de kerstdagen beginnen in bruisend Heusden! Wees welkom!

Details

Christmas by Candlelight centreert zich rond de Vismarkt, Engstraat, Botermarkt en Nieuwstraat en vindt plaats op vrijdag 13 december van 14:00 tot 22:00 uur en op zaterdag 14 december van 12:00 tot 20:00 uur. Vanwege de drukte kunt u het beste parkeren op de grote parkeerplaatsen buiten de vesting. Vanaf de grote parkeerplaats aan de Steenweg tussen Heusden en Oudheusden wordt vervoer naar het centrum verzorgd. Voor meer informatie zie: www.heusdenvesting.nl/kerstmarkt

Over Heusden

Heusden is een stadje dat dateert uit de vroege Middeleeuwen. Het telt maar liefst 134 panden met monumentale status en won in 1980 de hoogste Europese restauratieprijs. Het is alsof je in een schilderij rondloopt. Toch is Heusden bepaald geen openluchtmuseum. Met haar 1500 inwoners is het weliswaar een klein maar ook zeer levendig stadje. Tal van bezoekers komen naar de vesting om te genieten van de keur aan goede restaurants, gezellige terrasjes en unieke verzameling van gezellige winkeltjes en kunstgaleries. Heusden ligt bovendien aan de Maas en heeft naast twee jachthavens een oorspronkelijke stadshaven. Dit zorgt voor volop watersporttoerisme. Ook veel wandelaars en fietsers weten de stad te vinden. Desondanks is Heusden relatief onontdekt, waardoor haar authentieke karakter goed bewaard is gebleven.

Gerelateerd