Partner

29 december 2021

Leisure & Cultuur

Kartrekkers voor Veldhovens theater gezocht

De theatervoorstelling ‘100 op een Hoop’ was afgelopen oktober een daverend succes. Het was de laatste in een reeks die werd voorafgegaan door 11 theaterproducties onder de naam De Veldhovense Revue. Hopelijk was het niet de allerlaatste want het zou prachtig zijn als deze culturele traditie zou worden voortgezet. Daarom is het bestuur van Het Concert van de Eeuw op zoek naar nieuwe kartrekkers.

Het afgelopen jaar vierde Veldhoven haar 100-jarig bestaan. Een van de hoogtepunten was de unieke theatervoorstelling ‘100 op een Hoop’. Inmiddels heeft het bestuur van Stichting Het Concert van de Eeuw (voorheen De Veldhovense Revue) de balans opgemaakt en alle evaluaties afgesloten.

Gemeente Veldhoven en Theater De Schalm juichen het initiatief toe
Al aan het begin van deze productie besloot het bestuur dat deze theatervoorstellingenserie de laatste zou zijn in haar bestaan. Tijd voor iets nieuws was kort samengevat de conclusie. Het bestuur besloot tevens om een aantal formele zaken nog te laten voortbestaan zodat de eventuele opvolging een mooie nieuwe start kan maken.

Na afloop van de voorstellingen in oktober groeit het enthousiasme alweer om deze culturele traditie op de een of andere manier te continueren. Ook de coproducenten Theater De Schalm en Gemeente Veldhoven juichen het toe. Op dit moment heeft het bestuur echter nog geen concrete verzoeken of ideeën voor de toekomst mogen ontvangen. Maar dat kan natuurlijk nog altijd.

Ben jij een culturele kartrekker?
Heb jij een goed idee en wil je samen met anderen deze uitdaging aan gaan, ga dan in gesprek met het bestuur van Het Concert van de Eeuw. Een mailtje met je ideeën en aspiraties is welkom op secretariaat@hetconcertvandeeeuw.nl. Je krijgt dan snel een reactie.