Partner

17 mei 2021

Kapellerput Hotel: een bijzondere plek voor succesvolle bijeenkomsten

In de rubriek bedrijf/ondernemer in beeld, bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met Kapellerput Hotel.


Kapellerput is een zelfstandig en duurzaam hotel met 97 kamers gelegen in Heeze op een 25 hectare groot landgoed. Een bijzondere plek met unieke concepten voor succesvolle bijeenkomsten. Verrassend en gastvrij. Voor een zakelijke meeting, diner of een weekendje weg.


1. Wat kunnen we verwachten als we Kapellerput willen bezoeken?

Je bezoek aan Kapellerput gaat altijd gepaard met een vanzelfsprekende gastvrijheid en persoonlijke aandacht. We willen je verrassen en ontzorgen, verblijden met onze inspirerende omgeving met kunst en design, bijzondere werkomgevingen waar je in alle rust kunt werken, de natuur én onze verfijnde kookkunsten in restaurant Cambium! Een plek waar zowel zakelijke gast en hotelgasten voor een korte vakantie zich thuis voelen en genieten van de sfeer en hartelijkheid van onze medewerkers.


2. Wat is naar jouw mening de leukste ruimte of faciliteit dat jullie bieden?

Onze leukste en meest bijzondere ruimte is de KABAN. Een boomhut, op 6 meter hoogte, vrijstaand en volledig omgeven door de rustgevende natuur. Een exclusieve ruimte voor een vergadering, borrel of diner. De KABAN is ook favoriet als trouwlocatie.


3. Op welke doelgroep richt Kapellerput zich? Bedrijven of particulieren?

Doordeweeks ontvangt Kapellerput voornamelijk zakelijke gasten voor een meeting, training, opleiding en conferentie. In het weekend en vakantieperiodes genieten particuliere gasten van de sfeer van het hotel, de verfijnde keuken en de natuurlijke omgeving. De fiets- en wandelroutes lopen door onze achtertuin en de Strabrechtse heide grenst aan het landgoed.


4. Welke activiteit raden jullie bedrijven aan om deel te nemen?

Bij alle activiteiten proberen we dicht bij de natuur te blijven. Schapendrijven, outdoor cooking, een workshop bamboe of een sportieve activiteit op ons event terrein. Het is teveel om op te noemen. Een kennismaking met Skogsfloating is zeker de meest bijzondere ervaring. Skogsfloating komt uit Zweden en betekent: ‘zweven in het bos’. Je kunt dit inzetten als start van de dag, als meeting break ter verdieping of ontspanning of juist als reflectiemoment ter afsluiting.


5. Wat vertelt de legende van Kapellerput Heeze?

In de vroege middeleeuwen bouwde een monnik een kapel op het landgoed voor mensen uit de omgeving. Op een dag redde de monnik het leven van Venka, de dochter van roofridder Narob. Als dank hiervoor spaarde roofridder Narob lange tijd deze bijzondere kapel van plundering. Pas toen hij ontdekte dat zijn vrouw Euvelwinde en zijn dochter Venka deze stiekem bezochten, bedacht hij zich. Op het moment dat hij de kapel betrad, opende de aarde zich plotseling. De kapel inclusief Narob zakte de grond in en het gat vulde zich met water.  Waar toen de kapel heeft gestaan is een mooi natuurlijk ven ontstaan. Volgens de legende dankt het landgoed de naam Kapellerput aan deze gebeurtenis. Leuk om te vertellen is dat we in 2020 een private-label gin hebben ontwikkeld met de naam Euvelwinde. Zo blijven we het verhaal van de legende vertellen.


6. Zouden jullie nog iets leuks aan de lezer willen vertellen?

Vorig jaar bestond de boomhut KABAN 10 jaar en om dit te vieren organiseerden we in de zomer elk weekend een  KABAN Dinner Experience. High dining met culinaire verwennerijen en een adembenemend uitzicht. Ook in de komende zomermaanden kan je op het terras van de KABAN aanschuiven aan de chef’s table voor een onvergetelijke avond met vrienden op een unieke locatie midden in de natuur. Per avond zijn er 14 plaatsen beschikbaar op deze hotspot.

Kapellerput
Hotel – meetings – events
Kapellerput.nl