Ga terug
Partner

Kamerbrede topkwaliteit

Het grote voordeel van solution dyed nylon


Op het kantoor van EMRA in Eindhoven wordt een pakketje binnengebracht met prachtige tapijtstalen die Roan heeft ontworpen. Samen met zijn vader Erik van Oort en broer Aron werkt hij in dit mooie familiebedrijf dat door Erik is opgericht. Erik: “Ik zit al 40 jaar in de business en ben vroeger salesmanager geweest bij grote bekende tapijtfabrikanten. Geen onbekende branche aangezien mijn vader stoffeerder was en ik als jochie al achter de kniespanner zat. Twaalf jaar geleden besloot ik om voor mezelf te beginnen. Vanuit mijn bestaande netwerk ben ik doorgegroeid. Inmiddels werken mijn zonen ook in het bedrijf. Wij weten van elkaar precies waar we mee bezig zijn, de lijnen zijn kort en we schakelen snel. Samen zorgen we voor jarenlange ervaring, continuïteit, klantgerichtheid en een behoorlijke portie creativiteit.”

EMRA flooring BV ontwerpt, importeert en is projectinrichter van kamerbreed en custom-made tapijt, tapijttegels en PVC. Zodra Erik begint te praten over zijn bedrijf ontpopt hij zich als een verbale waterval. Het enthousiasme spat er nog steeds vanaf. Erik: “Aron is verantwoordelijk voor de administratie van onze bedrijven en doet de verkoop van kleden voor de webshop. Roan is actief in de sales van projectvloeren voor bedrijven, hotels, casino’s, kantoren en fitnessclubs. Daarnaast creëert hij de meest prachtige ontwerpen, dessins en patronen voor tapijten.” Erik zelf is er voor de technische ondersteuning. Hij beoordeelt vloeren, ondergronden en bekijkt of datgene wat wenselijk is, ook mogelijk is. Onder het label ‘Qarpet’ wil hij een exclusieve collectie samenstellen van tapijten, kleden en tapijttegels voor de particuliere en de projectmarkt. Voor de uitvoering werkt EMRA al jaren samen met een vast team van professionele en ervaren vakmensen. 

"EMRA flooring, ontwerpt, importeert en is projectinrichter"


Een vreemde eend

“Normaal gesproken heb je tapijtfabrieken die leveren aan projectinrichters zoals wij”, vervolgt Erik. “Deze inrichters verwerken het tapijt vervolgens in een project. Wij werken ook zo maar tegelijkertijd zitten we soms op de stoel van leverancier. We zijn namelijk direct verantwoordelijk voor de verkoop van tapijten van drie fabrieken in Amerika, Duitsland en Zuid-Afrika. Het voordeel hiervan is dat wij vanaf scratch betrokken zijn bij het ontwerp en de productieprocessen. Als wij op deze manier tapijt verkopen, wil het niet zeggen dat we het ook zelf leggen. Van onze opdrachtgevers horen we vaak dat ze onder de indruk zijn van de kwaliteit van onze producten, onze dienstverlening en de wijze van leggen. Maar ook de snelheid waarmee we werken en onze manier van anticiperen. We hebben zelden dat een opdracht niet doorgaat omdat we niet aan de wensen van de klant kunnen voldoen. En eerlijk is eerlijk, daar zijn we best trots op.” 

Over de appel en de wortel

EMRA heeft een uitgebreide collectie kamerbreed tapijt met diverse structuren en verschillende garens. Daarnaast werken ze uitsluitend met Solution Dyed Nylons (SDN) waardoor tapijten chloor- en UV bestendig zijn.  Erik: “De meeste garens zijn wit en worden vervolgens geverfd. SDN is echter een speciale polyamidevezel waarbij de pigmenten al in de olie zijn toegevoegd. Ik vergelijk het wel eens met een appel en een wortel: een appel is van buiten gekleurd maar van binnen wit. SDN is als een wortel die door en door oranje is.” 

"We hebben een unieke positie omdat wij naast projectinrichter ook leverancier zijn"

Roan: “Bij mijn ontwerpen van tapijten ben ik in eerste instantie afhankelijk van de plannen van opdrachtgevers. Er zijn bijvoorbeeld hotels die de nadruk leggen op de vloeren, anderen op het behang of de accessoires. Klanten krijgen een digitale file van een ontwerp, een 3D-animatie en verder werken we áltijd met fysieke stalen. Omdat je dan kunt zien en voelen hoe een tapijt echt is. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van een combinatie van vloerbedekkingen zoals tapijt met PVC. PVC is geluidsarm, onderhoudsvrij, milieuvriendelijk en recyclebaar. Het wordt vaak toegepast op looproutes terwijl tapijt daarnaast zorgt voor een aangename akoestiek. Op dit moment leveren we vooral veel rustige, aardse en natuurlijke kleuren. Misschien ligt dat aan de roerige tijd waarin we zitten. Mensen hebben rust nodig.”   

EMRA Flooring BV | Design vloeren 
​Luchthavenweg 81-126 
5657EA Eindhoven 
​​T: +31 (0) 40 737 05 20 
E: info@emraflooring.nl 
www.emra-flooring.nl