3 oktober 2022

Lifestyle

John de Bever: “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’’

Na een succesvolle zaalvoetbalcarrière besloot hij zijn andere talent weer op te pakken: het zingen. John de Bever scoorde een monsterhit met het nummer dat elke luisteraar telkens weer positief laat denken over het leven; 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht' is nog dagelijks te horen op de radio, in menig kroeg of feestje. Rob Verdijk ging op de koffie bij de zanger en voormalig prof zaalvoetballer.

De Bevers muziekcarrière startte op zijn veertiende. Op die leeftijd had hij al een single en een platencontract bij vader Abraham. Toch was het niet per se zijn droom om de muziekwereld in te gaan. Zijn voeten wonnen het op dat moment van zijn stembanden. De zaalvoetbalcarrière lag voor hem in het verschiet en dat was een kans die hij niet wilde én niet heeft laten glippen: in 1997 werd hij zelfs verkozen tot beste zaalvoetballer van de wereld.

Wat staat er op je bucketlist?
‘’Ik heb op dit moment geen dromen. Ik ben hartstikke tevreden met het leven dat ik nu leid. Wel wil ik winnaar zijn in alle dingen die ik in het leven doe.’’
John is al 13,5 jaar gelukkig getrouwd met zijn partner en tevens manager Kees Stevens. Samen hebben ze verschillende tegenslagen overwonnen maar ook successen geboekt.

Wat vind je belangrijk in het leven?
‘’Dat ik gezond ben vind ik heel belangrijk. Ik laat regelmatig een bloedonderzoek doen om te weten dat alles oké is. En respectvol met elkaar omgaan, dat vind ik ook belangrijk. Zonder wederzijds respect valt er ook niet veel te bereiken.’’
Mensen die veel Nederlandse televisiekijken, weten dat John heeft meegedaan aan Expeditie Robinson. Zijn winnersmentaliteit vierde ook hier hoogtij. Helaas werd de balkenproef hem te machtig en moest hij na zeventien dagen de strijd staken. De zanger viel maar liefst twaalf kilo af in zijn tijd op het onbewoonde eiland.

Wat is het meest speciale moment dat je hebt meegemaakt in je carrière?
‘’Bij een show van me kwam een vrouw langs die ernstig ziek was. Haar laatste wens was om een concert van mij te bezoeken. Dat is een ontmoeting die me altijd bij zal blijven.’’
Door zijn goede prestaties en enthousiaste deelname aan Expeditie Robinson viel John goed in de smaak op de televisie. Dat bracht hem in de gelegenheid om zijn eigen televisieshow te beginnen. Het werd de real life serie ‘De Bevers’. Hierin leer je als kijker John de Bever en zijn partner en manager Kees nog beter kennen. De nominatie voor de Gouden Televizier-ring is behalve een verrassing voor John, ook de bevestiging voor het feit dat John de Bever met zijn warme persoonlijkheid en geheel eigen leefstijl in goede aarde valt bij de televisiekijker. Vanaf 26 oktober is het tweede seizoen van ‘De Bevers’ te bewonderen bij RTL5.