8 mei 2023

Food (agri)

Jermain de Rozario nieuwe SpicyChef

Zijn leermeester Soeniel Bahadoer, Chefkok van de Lindenhof in Nuenen, ging hem al voor, maar nu is ook Jermain de Rozario officieel een SpicyChef®. De Rozario verbindt zijn naam aan SpicyChef®, omdat hij vanuit zijn passie en gedrevenheid graag samenwerkt met mensen die gastronomie begrijpen en de geuren en smaken van de wereld (her)kennen en omarmen. “Ik kook altijd op gevoel en zoek een bepaalde dynamiek in elk gerecht. Mijn Indische roots hebben ervoor gezorgd dat ik een verfijnde Aziatische diepgang kan geven aan het smaakpalet op de kaart. Smaak en geur in combinatie met kleur bepalen uiteindelijk hoe groot de beleving aan tafel is. Ik werk daarom graag met onderscheidende producten en in het bijzonder groenten, of in het Indonesisch Sayuran. Bij voorkeur uit mijn eigen Keban Sayur (groententuin). Want dan weet ik dat de basis voor mijn gerechten eerlijk en authentiek is. Onze gasten proeven als het ware de energie en emoties terug op het bord.”

“Ik houd van eerlijk koken en heerlijke producten. En dat herken ik ook in de zeer zorgvuldig samengestelde lijn gastronomische producten van SpicyChef®. Het is een collectie van creatieve en culturele diversiteiten, waar iedereen de kwaliteit van het leven kan (her)ontdekken. En dat past in heel veel opzichten in mijn leven en hoe ik na Corona mijn passie beleef. We moesten onszelf opnieuw uitvinden en dat hebben we gedaan. Er staat hier nu een andere Jermain en een andere chef dan voor corona. Een periode die zakelijk ons bijna de kop heeft gekost, maar voor mij als mens en als chef louterend heeft gewerkt. Ik doe nog meer dan voorheen de dingen op mijn manier en doe vooral dingen die bij mij passen en die ik leuk vind. Dus toen de mannen achter SpicyChef®, Chris Aelberts en Glenn Habets, mij de kans gaven om onder hun vlag een eigen productenlijn te ontwikkelen heb ik direct ‘ja’ gezegd. Ik heb al wat mooie ideeën voor een aantal blends die graag uit wil gaan werken. Ik ben dan ook erg enthousiast over deze samenwerking.”

Juiste Match
“En daar zijn wij op onze beurt natuurlijk ook heel blij mee. Niet alleen omdat we hoge verwachtingen hebben van de culinaire inbreng van Jermain, maar ook omdat hij als gezicht heel goed bij ons past”, stelt Glenn. “Jermain is een ambitieuze chef die buiten de gebaande paden durft te denken, maar wel trouw blijft aan zichzelf. Hij doet geen dingen waar hij niet achter staat. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving, maar altijd met als doel om zijn gasten te verrassen. De verwachtingen te overtreffen. Hij neemt je als het ware mee op reis in zijn culinaire wereld. En dat sluit weer uitstekend aan bij hoe wij SpicyChef® willen presenteren. Ook wij nemen, samen met onze chefs, iedereen mee in de mooie wereld gastronomie, events, reizen en geschenken.”

Respect voor vakmanschap
SpicyChef® is daarmee de community voor iedereen die wil koken als een chef en Bourgondisch wil genieten. Waarbij het de ambitie van het team is om de hoogste kwaliteit kruiden en specerijen ter wereld aan te bieden. De beste producten voor in en om de keuken in het assortiment te hebben. De mooiste culinaire reizen en events te organiseren en een originele lijn geschenken en cadeaus te presenteren. Glenn: “We zijn nog altijd zoekende en groeiende. Als een product of dienst bij ons past, zullen we niet schromen het onder het SpicyChef®-label te hangen. Maar doen we wel in nauwe samenspraak met onze chefs. Als we het er niet unaniem over eens zijn dat iets bij SpicyChef® past, gaat het eenvoudigweg niet door. Dat is een kwestie van wederzijds respect en vertrouwen in elkaars vakmanschap. De basis van een goede en mooie samenwerking.”