Partner

9 januari 2023

HRMVastgoed

Janssen de Jong Groep wordt JAJO

 In 2022 vierde Janssen de Jong Groep haar 80-jarig bestaan. Dit jubileum was ook het startsein voor een koerswijziging van het bouwbedrijf dat al jaren in de top-15 van Nederland staat. Afgelopen periode stond de ontwikkeling van een nieuwe naam, een aangescherpte missie en visie en bijpassende huisstijl centraal. Vanaf 9 januari 2023 gaat Janssen de Jong Groep verder onder de naam JAJO met als missie ‘Closing the circle, together’. 

Verandering in gang zetten
Ivo van der Mark, CEO JAJO: “Er is de afgelopen decennia veel veranderd. In de wereld én binnen onze organisatie. Een nieuwe naam en rebranding was daarom een logische stap.” 

Closing the circle, together doelt enerzijds op de dochterondernemingen van JAJO. Deze zijn actief in alle fasen van de vastgoedcyclus. Zij ontwikkelen, bouwen, onderhouden, herstellen en oogsten. Samen vormen zij een sterke en unieke combinatie waardoor opdrachtgevers in alle fases van vastgoed kunnen worden ondersteund. Anderzijds onderstreept het dat de noodzakelijke verandering in de vastgoedsector alleen mogelijk is door samen te werken met de hele keten van partners, leveranciers, opdrachtgevers en andere bouwbedrijven.

Duurzame toekomst is de enige toekomst
Van der Mark vervolgt: “De vastgoedmarkt wordt bedolven onder een enorm aantal uitdagingen tegelijkertijd. De klimaatverandering, tekorten van woningen, materialen en gekwalificeerde mensen en de stikstof uitstoot die drastisch omlaag moet. Wij willen alles doen om onze negatieve milieu-impact te minimaliseren. Wat ons betreft is een duurzame toekomst de enige toekomst, en daarvoor zijn dappere bedrijven nodig, waar JAJO er één van wil zijn. De komende 10 jaar worden cruciaal. Er is kennis, creativiteit en doorzettingsvermogen nodig. JAJO wil verantwoordelijkheid nemen en is klaar om het nieuwe fundament te leggen. Wij willen mensen inspireren. Binnen JAJO én in de markt, iedere dag opnieuw om samen het verschil te maken. JAJO is groot genoeg om ertoe te doen en klein genoeg om het ook echt te doen. De naam JAJO heeft daarnaast internationale allure. Dit sluit naadloos aan op de activiteiten van onze dochterondernemingen in Polen en de Caribbean. Tegelijkertijd is JAJO intern al een vertrouwde naam.”

Hoofdsponsor Nederlandse inzending The Ocean Race
Om de nieuwe naam krachtig te introduceren, is JAJO hoofdsponsor van de Nederlandse inzending van The Ocean Race VO65 Sprint Cup 2023.

Team JAJO laat zeilfans genieten van de meest prestigieuze race op aarde en geeft een unieke inkijk in het overwinnen van de uitdagingen op de oceaan. Tegelijkertijd grijpt JAJO The Ocean Race aan om medewerkers, klanten en de industrie te inspireren en activeren om samen de uitdagingen in de bouw- en vastgoedbranche aan te gaan. 

Van der Mark: “Daarom introduceren wij het platform “Kompas in Vooruitgang”. We willen met volle vaart vooruit. Op weg naar een duurzame toekomst. Voor onze generatie én toekomstige generaties. Kompas in Vooruitgang biedt het podium om bouw- en vastgoed professionals op weg te helpen. Met relevante content over best practices, kennis en inzichten. Vertelt door jonge én ervaren bouw- en vastgoedprofessionals. Om samen obstakels te overwinnen in de race naar een circulaire economie.”