Ga terug

IS JOUW MAAKONDERNEMING KLAAR VOOR DE TOEKOMST?

VOORUIT BLIJVEN KIJKEN OM MAAKBEDRIJVEN STERKER UIT DE CRISIS TE LATEN KOMEN.

Digitalisering was al een topprioriteit om sneller en flexibel te kunnen leren, organiseren en produceren, maar nu komt alles in een stroomversnelling. Sinds Corona, weten we één ding zeker: de wereld zal er blijvend anders uitzien. Met verschillende initiatieven zoals onderstaande wijst Smart Industry Hub Zuid ondernemers de weg naar kennis, opleidingen, events, innovatie subsidies, faciliteiten en fieldlabs. Zo helpen we maakbedrijven om slimme technologieën en digitalisering concreet toe te passen én nieuwe businesskansen te creëren.

Is jouw maakonderneming klaar voor de toekomst?

Met de partners van Smart Industry Hub Zuid willen we vooruit blijven kijken om bedrijven sterker uit de crisis te laten komen. In onze nieuwste whitepaper, ‘De competenties van morgen, jouw maakonderneming en team klaar voor de toekomst!‘ geven we ondernemers tips, inspiratie, verwijzingen en mogelijke acties.Dit is volgens ons het juiste moment om te focussen op:

1. Het bijspijkeren van medewerkers

2. Het stroomlijnen van processen en het borgen van kennis

3. Je bedrijf onder de loep nemen en klaar maken voor de toekomst FME, Metaalunie en Smart Industry Hub Zuid kunnen ondernemers in samenwerking met vak-organisaties, branche-verenigingen en scholingsfondsen in principe kosteloos verder helpen. Download de whitepaper via: https://lnkd.in/g8tgB-E

Smart Industry

Online jaarevents

Onlangs vonden de jaarevents plaats van Smart Industry Hub Zuid met het thema ‘Slim en flexibel produceren met je eigen mensen‘ en het Brainport Industries jaarevent met het thema ‘Supply chain resilience‘, waarin het vermogen van de toeleveringsketen centraal stond om voorbereid te zijn op onverwachte gebeurtenissen, snel te reageren op - én te herstellen van mogelijke verstoringen, zoals de huidige Coronacrisis. Ondernemers die helaas verhinderd waren, kunnen de presentaties, whitepaper en innovatie voucher van beide events bekijken via: https://lnkd.in/duvKJXa en https://lnkd.in/eeUFi22.

Op 26 november vindt de Technology Update XL plaats. Tijdens het online event vanuit de Brainport Industries Campus, informeren 8 fieldlabs en projecten uit de regio u over de nieuwste technologieën en sociale innovaties. Wilt u ook bij dit online event aanwezig zijn? Vraag dan een uitnodiging aan via: https://lnkd.in/eMT4AD6.

Breda Robotics, dé nieuwe robotbroedplaats

In de Koepel in Breda hebben studenten, docenten, ondernemers en werknemers een nieuwe centrale plek om samen te experimenteren met robotoplossingen voor de onderhoudssector en de maakindustrie. Met drie beoogde doelen:

1. Het MKB stimuleren om zich te ontwikkelen en te robotiseren.

Bedrijven hebben robots of robotoplossingen nodig omdat ze steeds vaker geen werknemers kunnen vinden.

2. Talent (technische studenten) behouden voor West-Brabant

Veel hoogwaardige technologie bedrijven besteden onderzoeksvragen en projecten uit aan Technische Universiteiten. West-Brabant heeft nu ook een locatie waar (internationale) technische talenten zich kunnen ontwikkelen.

3. Het cluster van roboticabedrijven in West-Brabant versterken.

Breda Robotics verbindt én bevordert de samenwerking tussen bedrijven.

Wilt u ook deelnemen aan Breda Robotics? Kijk dan op:www.breda-robotics.nl

Kennis sneller omzetten naar praktijk

Bij Gate2 komen de nieuwste productie-, simulatie-, data- en communicatietechnologieën bij elkaar. In verschillende labs vinden onderzoeken plaats naar metaal en coatings, lijmverbindingstechnieken, carbonscans voor luchtvaartreparaties, 3D-Printen en nog veel meer. Er worden ondergrondse elektrische laadstations voor auto’s ontwikkeld en autocoureurs en (luchtmacht)piloten worden via simulatoren getraind met de meest geavanceerde technieken. Op het gebied van datacommunicatie is Gate2 ook vooruitstrevend. Ericsson heeft het eerste volledig 5G-bedrijventerrein mogelijk gemaakt. Het nieuwste paradepaardje, de Cyber Physical Factory wordt een innovatieplek waar vanaf begin 2021 de nieuwste technologieën getest kunnen worden. Meer weten? Blijf op de hoogte via: www.gate2.nl.

Circulaire Economie en de Smart Industry

De maakindustrie kent vele uitdagingen en wordt geacht om steeds efficiënter, maar óók duurzamer te produceren. Daarnaast willen klanten steeds meer ontzorgd worden en nemen soms liever een dienst af dan een product. Smart Industry Hub Zuid o.l.v. BOM en in samenwerking met CIRCO NL organiseren op dinsdag 3 november tussen 15:00-17:00 de online inspiratiebijeenkomst: Circulaire Economie ‘Van abstract concept naar concrete business kansen’. Wil je leren hoe je zelf in 5 stappen de momenten van verspilling kunt omdraaien naar nieuwe business kansen? En hoe je circulaire product-, ontwerpstrategieën en businessmodellen praktisch toepast in jouw maakbedrijf? Schrijf je dan kosteloos in bij: Marieke Huis in ‘t Veld (mhuisinhetveld@bom.nl)

Innovatie vouchers voor het MKB

Smart Industry Hub Zuid beschikt over middelen om de praktische drempels van proef- en implementatietrajecten (kennis, techniek, geld, contacten) te verlagen. Ondernemers uit de maakindustrie die aan de slag willen met innovaties die passen bij één van de 8 Smart Industry transformatie thema’s, kunnen gebruik maken van een innovatie voucher. Deze kan eenvoudig aangevraagd worden via: https://tinyurl.com/hubzuid-voucher

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met: hubzuid@smartindustry.nl of kijk op:http://www.smartindustry.nl/hubs/zuid