7 juli 2020

Food (agri)HRM

INVESTEREN IN COMPETENTIE-ONTWIKKELING IN HET CORONATIJDPERK

Bijna vier maanden geleden stond de evenementenwereld plotseling volledig stil. Ineens was de agenda helemaal leeg. Eerst dachten we nog dat dit uiterlijk twee maanden zou gaan duren. Vanaf mei zou er wel weer een stijgende lijn te zien zijn. Dacht ik. Maar die hoop was eigenlijk na twee weken vervlogen. Uiteindelijk zijn we ervan uitgegaan dat tot 1 september de evenementenwereld stil zou staan. En dan komt de vraag: hoe ga je die ‘rustige’ periode dan toch zo nuttig mogelijk gebruiken?

Als eerste stortten we ons op achterstallige werkzaamheden, eindelijk tijd om die een keer bijgewerkt te krijgen. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om te investeren in de ontwikkeling van ons commerciële team. Ongeveer twee jaar geleden zijn wij hiervoor al de samenwerking aangegaan met Boost & Co, waardoor iedere salesmanager de beschikking heeft over zijn eigen talentboard. In het talentboard zijn de competenties opgenomen die van toepassing zijn op de functie van salesmanager bij Hutten Meetings & Events. Op je persoonlijke board kun je zien in hoeverre je deze competenties beheerst. Hierdoor heb je dus een duidelijk inzicht in de competenties waarin je je nog dient te ontwikkelen. De afgelopen periode heeft iedereen voldoende tijd gehad om hiermee aan de slag te gaan. Eind maart hebben we een digitale meeting gehad met Emile Gabriël van Boost & Co, waarin hij het team heeft voorzien van nuttige tips & tricks. Hierna zijn alle salesmanagers zelfstandig aan de slag gegaan met hun talentboard. Hierbij kun je denken aan het volgen van e-learnings en het lezen van vakliteratuur. Alles om het niveau van de verschillende competenties te verhogen. Ik kan de ontwikkeling van mijn salesmanagers goed volgen via het managersdashboard, waardoor ik ook gemakkelijk kan bijsturen, indien nodig.

Functionele events
Daarnaast is iedereen ook aan de slag gegaan met de vraag hoe wij de markt gaan betreden na corona. Want we moeten vooral niet te veel in beperkingen blijven denken. Het leven komt weer langzaam op gang en dat levert ook weer mooie kansen op. Hoe ziet de evenementenwereld eruit na corona? Ik verwacht dat er vast wel dingen gaan veranderen. Kleine meetings gaan waarschijnlijk meer digitaal plaatsvinden, want we hebben gezien dat dit prima mogelijk is de afgelopen maanden. Maar er gaat absoluut weer behoefte zijn aan events, mensen willen weer ‘live’ contact leggen met elkaar. We hebben de afgelopen maanden ook minimaal contact kunnen hebben met onze klanten en opdrachtgevers. Fijn dat we daar eindelijk weer in kunnen investeren. Ik denk dat opdrachtgevers meer ‘functionele’ events gaan organiseren, dus events met een duidelijke doelstelling. Veel organisaties zullen hun klanten en opdrachtgevers weer meer aandacht willen geven en laat dat nu net de doelstelling van Hutten zijn: ‘Altijd meer aandacht’. Wij denken dus graag mee om samen deze doelgerichte events te organiseren.

Richten op het positieve
Vanaf wanneer is dit dan weer mogelijk? De vooruitzichten zijn alweer iets positiever dan een maand geleden. Vanaf 1 juli mogen we weer met grotere groepen samenkomen, ook met meer dan 100 personen. Dat biedt perspectief en we zien dan ook het aantal aanvragen gelukkig weer toenemen. Dus laten we ons vooral op het positieve richten en weer mooie events gaan organiseren. Uiteraard houden wij hierbij rekening met de geldende maatregelen rondom corona. Hiervoor hebben wij voor elke locatie passende protocollen opgesteld. Het Philips Stadion en DOMUSDELA in Eindhoven, de Orangerie in Den Bosch, het Buitenhuys in Best en Klooster Bethlehem in Haren zijn weer helemaal klaar om events te organiseren. Doet u dit liever op uw eigen locatie? Uiteraard staat ons eventcateringteam ook tot uw beschikking.

**Ontwikkeling on-the-job
**En de ontwikkeling van de salesmanagers, dat gaat gewoon door. Doordat de markt weer aantrekt en we weer vaker bij onze opdrachtgevers aan tafel kunnen zitten, kunnen we ook weer on-the-job ontwikkelen, door het vragen van feedback en hiermee aan de slag te gaan. Het was een bijzondere tijd de afgelopen maanden, maar ook zeker een hele leerzame. Dus laten we nu samen vooruit kijken, niet in beperkingen, maar in kansen. Want ik ben ervan overtuigd dat die er genoeg gaan komen. Ik wens jullie een fijne zomer!

Gerelateerd