11 oktober 2021

VastgoedLeisure & Cultuur

IN DE STEIGERS VAN DER VALK HOTEL EINDHOVEN-BEST

Langs de A2 krijgt het nieuwe Hotel Eindhoven – Best langzaam maar zeker een gezicht. Van de twaalf verdiepingen die het gebouw straks boven de regio uittorent, worden de laatste verdiepingen nu gerealiseerd. Het spiksplinternieuwe Valk Exclusief hotel gaat straks 198 kamers tellen waarvan 32 suites. Ook op zakelijk gebied heeft Hotel Eindhoven-Best veel te bieden. De bouw ligt op schema en de opening staat op dit moment in het najaar van 2022 gepland.

The story behind

De gezichten achter Hotel Eindhoven-Best zijn Marcus en Alice van der Valk. Een aantal geleden heb ik een brief geschreven aan de omliggende boerderijen of wij namens de familie ooit een hotel mochten bouwen op deze plek’, zegt Marcus. De jaren gingen voorbij en Marcus kreeg uiteindelijk toestemming om zo zijn droom te verwezenlijken. ‘De locatie is prachtig: dicht bij het vliegveld en het episch centrum genaamd Eindhoven.’ Er is gekozen om samen te werken met de lokale aannemer Huybregts Relou. Ook Daimy, de oudste dochter van Marcus en Alice, is nauw betrokken bij het bouwproces en zal uiteindelijk werkzaam zijn in Hotel Eindhoven-Best.Alice van der Valk ontfermt zich over de complete inrichting van het pand. Recente procjecten die Alice op haar naam heeft staan zijn onder andere Ivy Boutique Wellness, De Valk Versmarkt, Tante Tokkie, Proeflokaal Mimi en Van der Valk Hotel Apeldoorn. ‘Elementen uit de jaren zeventig en tachtig worden

straks doorgevoerd in het interieur van het hotel Eindhoven-Best’, verklapt Alice. Denk hierbij aan een touch of gold, vintage materialen, bijzonder marmer en notenhout elementen. ‘Ook willen wij een hotel op de kaart brengen dat zich onderscheidt van andere hotels in de omgeving.’ We willen bijvoorbeeld een huiselijk parfum doorvoeren die door het hele hotel te ruiken is. Zo zullen hotelgasten zich hopelijk meer thuis voelen wanneer zij meerdere malen het hotel bezoeken.

Back in business

De verwachting is dat het nieuwe hotel ook een belangrijk vertrekpunt gaat worden voor vakantiegangers en zakenreizigers. Hotel Eindhoven-Best krijgt straks 22 vergaderzalen waarvan de grootste zaal in totaal 800 mensen kan herbergen. De modernste vergaderfaciliteiten zullen in elke zaal aanwezig zijn en elke meetingroom beschikt over daglicht. Verder is het mogelijk om op twaalfde etage te vergaderen waarbij het uitzicht fenomenaal is. Hotel Eindhoven-Best is ook de plek met een secret spot: een knusse kroeg voor echte Brabantse gezelligheid. Deze zal in de toekomst worden verhuurd voor feestelijke bijeenkomsten.

The pleasure of leisure

Hotel Eindhoven-Best bevindt zich in het groene hart van Brabant. Omringd door bomen en natuur fungeert het hotel zich als de ideale fietslocatie. Ook komt er een bushalte voor het hotel die hotelgasten naar het centrum brengt. Alhoewel, het hotel heeft van zichzelf al veel te bieden. De skybar is hier een goed voorbeeld van. Deze multifunctionele bar bevindt zich op 50 meter hoogte waarbij er op hoog niveau wordt gekookt. De echte klassiekers eet je in het restaurant op de begane grond. Verder zal Hotel Eindhoven-Best beschikken over een grote fitnessruimte plus een luxe wellness met verschillende sauna’s en een gigantisch zwembad (25 meter) waar de hotelgasten baantjes kunnen trekken. Ook is het straks mogelijk om massages en beauty treatments te boeken in het hotel.

Groen hotel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Van der Valk. Ook Hotel Eindhoven-Best wilt graag zijn steentje bijdragen om zo onze mooie planeet te beschermen. Het zit namelijk zo: Hotel Eindhoven-Best wordt helemaal BREEAM-proof gebouwd. BREEAM is een methodiek om de duurzaamheidsprestatie van vastgoed te beoordelen. Hierdoor zal Hotel Eindhoven-Best straks één van de meest duurzame hotels in Nederland zijn.