Partner

23 oktober 2020

Leisure & Cultuur

IN BRABANT IS VOLDOENDE RUIMTE OM ALLERLEI SOORTEN BIJEENKOMSTEN TE FACILITEREN

De herfst is begonnen en voorlopig blijft thuiswerken de norm. Met een ergonomische bureaustoel in een omgeturnde rommelkamer wat nu dient als home office lijken we hier meer dan ooit klaar voor. Tóch kriebelt de drang naar het maandagochtendpraatje bij het koffiezetapparaat.

Zoomen, vergaderen via Teams, bellen, appen, FaceTimen en de dagelijkse mails. Het aantal digitale contactmomenten is de afgelopen maanden enorm gestegen. En ondanks dat er meer communicatie plaatsvindt dan ooit, blijken thuiswerkers de verbinding met collega’s en de organisatie langzaam maar zeker kwijt te raken. Dit effect heeft enorm effect op het werkplezier en gevoel van voldoening. We hebben steeds meer behoefte elkaar weer te ontmoeten, inspiratie op te doen en samen na te denken over de toekomst

We zien dan ook dat de eerste interne bijeenkomsten, op een externe locatie, weer plaatsvinden. Enerzijds omdat er binnen bedrijven vaak onvoldoende ruimte is om een of meerdere vergaderingen op 1,5 meter te faciliteren. Anderzijds omdat vergaderlocaties volledig zijn ingericht op de nieuwe situatie en goed hebben nagedacht hoe ze groepen op een veilige en gastvrije manier kunnen ontvangen. Van aankomst tot vertrek, alles tot in de puntjes geregeld, zodat de deelnemers aan de vergadering zich volledig kunnen focussen op de inhoud.

In Brabant is gelukkig voldoende ruimte om allerlei soorten bijeenkomsten te faciliteren. Of het nu gaat om elkaar weer te ontmoeten, inspiratie op te doen of samen na te denken over de toekomst, er is altijd wel een passende locatie in de buurt.

Voor kleinere teams of afdelingen of een snel overleg zijn er tal van mogelijkheden. En zeker bij hotelketens als Golden Tulip Hotel Central in ‘s-Hertogenbosch, het Pullman Hotel Eindhoven of Inntel Hotel Eindhoven zijn veiligheid en gastvrijheid gegarandeerd. Voor een personeelsbijeenkomst of presentatie zou je kunnen denken aan de grotere locaties die flexibel zijn met opstellingen zoals 1931 en de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch, De Koepel in Breda of NH Conference Centre Koningshof. Deze locaties hebben de ruimte en capaciteit om ook op 1,5 meter afstand grote groepen op een veilige en prettige manier te verwelkomen. Een bijeenkomst met bijvoorbeeld een inspirerende spreker afgewisseld met een heerlijke lunch kunnen hier perfect plaats vinden. Alle ruimte voor een afwisselend programma waardoor collega’s de gelegenheid om nader tot elkaar te komen.

In de natuurNiet alleen privé, maar ook zakelijk zoeken we de natuur meer op. De buitenlucht inspireert en geeft ruimte voor nieuwe ideeën. Het is niet voor niets dat er voor een heisessie of een brainstorm vaak voor een buitenlocatie wordt gekozen. Bij locaties als De Ruwenberg in St. Michielsgestel, De Guldenberg in Helvoirt, Kasteel Maurick of Landgoed Huize Bergen in Vught ontstaan nieuwe ideeën, wordt er nagedacht over de toekomst en worden binnen en buitenactiviteiten gecombineerd.

Hybride bijeenkomsten

Ook hybride bijeenkomsten kunnen uitkomst bieden. De perfecte combinatie van een intieme live setting en een online programma voor de thuisblijvers. Een deel van het gezelschap is fysiek aanwezig en een ander ongelimiteerd aantal deelnemers neemt online deel aan de vergadering, het congres of event. Het beste van twee werelden komt hier samen. Onder andere Van der Valk in Eindhoven en Van der Valk in Vught zijn hier inmiddels volledig op ingericht. Het Evoluon in Eindhoven heeft zelfs een volledig ingerichte studio ter beschikking.

In de natuur

Niet alleen privé, maar ook zakelijk zoeken we de natuur meer op. De buitenlucht inspireert en geeft ruimte voor nieuwe ideeën. Het is niet voor niets dat er voor een heisessie of een brainstorm vaak voor een buitenlocatie wordt gekozen. Bij locaties als De Ruwenberg in St. Michielsgestel, De Guldenberg in Helvoirt, Kasteel Maurick of Landgoed Huize Bergen in Vught ontstaan nieuwe ideeën, wordt er nagedacht over de toekomst en worden binnen en buitenactiviteiten gecombineerd. Kapellerput in Heeze heeft zelfs een aantal vergaderconcepten in de buitenlucht geïntroduceerd. Hier kun je vergaderen in het buitentheater, brainstormen in de KABAN (luxe boomhut) of Skogsfloating (een meetingbreak in speciale zwevende stoelen in cirkelvorm) midden in het bos. Deze faciliteiten zijn erg populair bij trainingsbureaus, maar ook multinationals, hightech bedrijven en onderwijs- en zorginstellingen maken veelvuldig gebruik van deze faciliteiten in de buitenlucht.

VisitBrabant Convention Bureau Noord-Brabant

Sinds enkele jaren promoot VisitBrabant Convention Bureau, Noord-Brabant als bestemming voor nationale en internationale meetings en congressen. We laten organisatoren van deze bijeenkomsten kennismaken met Noord-Brabant als innovatieve kennisregio waar heel veel ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van design, agrifood, hightech, data science en smart mobility. Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus ligt de focus van VisitBrabant Convention Bureau echter meer op de Brabantse markt. Wij helpen Brabantse bedrijven graag om een passende plek te vinden voor een veilige en bijzondere bijeenkomst.

Voor meer informatie: www.visitbrabant.com/conventionbureau

Gerelateerd