Partner

7 juni 2021

Lifestyle

Iconische hardloopschoenen loopt al 25 jaar voorop

Mizuno Wave Rider 25: eerbetoon aan hardloopschoen die innovatieve evolutie heeft doorgemaakt


Mizuno was 25 jaar geleden het eerste merk dat een kunststof Waveplaat in een hardloopschoen introduceerde. Het was de geboorte van de Wave Rider met extra veerkracht, stabiliteit en energieteruggave. Nu lanceert het merk de 25ste versie als eerbetoon aan een hardloopschoen die een ongekend innovatieve evolutie heeft doorgemaakt. En deze nieuwe Wave Rider 25 loopt anno 2021 nog steeds voorop. 


De ultralichte Wave Rider 25 staat garant voor de beste hardloopprestaties. Het is een neutrale schoen uit het topsegment die geschikt is voor zowel duurloop als snelle intervaltraining. Op de verharde weg heeft hij een fijne, soepele afwikkeling en in het bos geeft hij veel stabiliteit en comfort. Door zijn veelzijdigheid is de Wave Rider sinds de lancering in 1997 uitgegroeid tot een klassieker en geliefd bij veel fervente hardlopers. Info: www.mizuno.com.


MIZUNO ENERZY

Bij de Wave Rider bestaat de gehele zool uit het responsieve MIZUNO ENERZY. Dit materiaal is 17% zachter en 15% veerkrachtiger dan het U4ic-materiaal in vorige edities. De waveplaat is aan de binnenzijde iets verstevigd voor nog meer stabiliteit. Door de golfvorm werkt deze als een springveer die zorgt voor maximale voorwaartse veerkracht en energieteruggave.

De slijtzool bestaat uit een combinatie van geblazen rubber in de voorvoet en X10 carbonrubber in de buitenzijde van de hak voor meer slijtvastheid. Het rubber aan de binnenzijde van de voorvoet is doorgetrokken en in het platform rondom de voorvoet iets verbreed, wat bijdraagt aan een stabielere en krachtigere afzet.

De Wave Rider 25 heeft een fijne instap en sluit naadloos om de voet dankzij het double jacquard geweven airmesh met hoog ademend vermogen. Het bovenwerk maakt gebruik van een half vastgezette tongconstructie voor extra comfort. De tong wordt op zijn plek gehouden dankzij stretchy binnenmateriaal. De nauw aansluitende hielkap en de ruimte bij de voorvoet maakt de pasvorm perfect. Zo kun je krachtig afzetten met gespreide tenen. Ook bij deze editie van de Wave Rider zet Mizuno in op duurzaamheid: de veters en een gedeelte van het airmesh is volledig gerecycled.


Informatie

De Mizuno Wave Rider 25 is verkrijgbaar bij runningspeciaalzaken en webshops in een dames- en herenuitvoering. Consumentenadviesprijs € 149,95. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.


Over Mizuno

Mizuno is een internationaal sportmerk opgericht in 1906 in Osaka (Japan). Het is uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van functionele sporten. Mizuno Corporation Netherlands vertegenwoordigt het merk in de Benelux waarbij de focus ligt op running, volleybal, handbal, korfbal, voetbal, judo en tennis. 

Mizuno is hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast is ze official shoe supplier van de Nederlandse en Belgische volleybalbond en de Nederlandse en Belgische korfbalbond. Het merk doet er alles aan om de hoogste kwaliteit sportuitrusting te ontwikkelen. Dat doet ze in samenwerking met sporters als Estavana Polman, Mikkel Hansen en Laura Dijkema. 

Steeds meer sporters ontdekken de kwaliteit van Mizuno omdat het merk nooit concessies doet aan functionaliteit. In de Mizuno-filosofie leidt dit namelijk ook esthetisch altijd tot het meest geslaagde product. Mizuno Corporation Netherlands is gevestigd in Capelle aan den IJssel en heeft ook in Leusden een showroom.