17 april 2023

HRMblog

Hoelang mensen typisch voor dezelfde werkgever werken

In het verleden was het vrij gebruikelijk voor werknemers om decennialang voor dezelfde werkgever te werken. Deze loyaliteit was vaak wederzijds, met werkgevers die beloofden hun werknemers te beschermen en te verzorgen gedurende hun hele loopbaan. Tegenwoordig is deze relatie tussen werkgever en werknemer echter sterk veranderd en zijn werknemers veel mobieler geworden in hun carrière.

Uit een onderzoek van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics blijkt dat de gemiddelde duur van een dienstverband in de VS in 2020 ongeveer 4,1 jaar was. Dit betekent dat de meeste werknemers om de paar jaar van baan wisselen.

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op hoelang mensen voor dezelfde werkgever werken. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Bedrijfscultuur en waarden: Als een bedrijf een sterke bedrijfscultuur en waarden heeft die overeenkomen met die van een werknemer, kan dit de loyaliteit vergroten en ervoor zorgen dat die persoon langer blijft.

Carrièremogelijkheden: Werknemers willen zich vaak blijven ontwikkelen en groeien in hun loopbaan. Als een werkgever kansen biedt voor promotie en ontwikkeling, kan dit de loyaliteit van werknemers vergroten en hen langer bij het bedrijf houden.

Beloning en voordelen: Een eerlijke en concurrerende beloning en voordelenpakket kan ervoor zorgen dat werknemers tevreden blijven en langer bij een werkgever blijven.

Werk-privébalans: Werknemers willen vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Als een werkgever flexibiliteit biedt bij het opstellen van het werkschema en tijd voor persoonlijke zaken, kan dit de loyaliteit van werknemers vergroten.

Werkomgeving: De fysieke en emotionele omgeving op het werk kan ook van invloed zijn op de loyaliteit van werknemers. Een positieve en ondersteunende werkomgeving kan ervoor zorgen dat werknemers langer blijven.

Hoewel de duur van een dienstverband is afgenomen ten opzichte van het verleden, kan het hebben van langere dienstverbanden bij een werkgever nog steeds voordelen bieden, zoals stabiliteit en ervaring. Werkgevers doen er goed aan om de factoren die van invloed zijn op de loyaliteit van werknemers in overweging te nemen