12 april 2023

Tech, Ict & Smart

Hoe kwaliteits- en risicomanagement software helpt bij het voldoen aan regelgeving en normen

Nederland is een land van de regels, en als ondernemer is het een uitdaging om je te houden en mee te gaan met alle (nieuwe) verplichtingen. Gelukkig zorgt het gebruik van de juiste software voor een stuk minder zorgen, aangezien slimme software jouw business helpt om te voldoen aan de regelgevingen en normen, ongeacht hoe vaak deze worden aangepast. Lees snel verder om de voordelen voor jouw onderneming te ontdekken, evenals de geschikte software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Voordelen van kwaliteits- en risicomanagement software
Door gebruik te maken van software, zoals een slim audit managementsysteem, voldoet je bedrijf op een makkelijkere manier aan alle normen, richtlijnen en regelgevingen. Denk hierbij aan overzichtelijke planningen, automatische taakschema’s, tracers, veiligheidsrondes en rapportages. Zo weten iedereen in de organisatie wat er van hen wordt verwacht, voer je periodieke controles uit aan de hand van handige checklists en worden alle kwaliteitscontroles op de juiste manier uitgevoerd, inclusief het doorvoeren van verbetermaatregelen.

Alle vragenlijsten en checklists zorgen voor een hoop gegevens, die door de software op een eenvoudige manier kunnen worden gebruikt en geanalyseerd. Hoe meer je de audit managementsoftware gebruikt; hoe meer inzicht dit dus betekent voor jouw onderneming. Zenya is een perfect voorbeeld van kwaliteits- en risicomanagement software en biedt zelfs realtime inzicht, evenals overzichtelijke rapportages via handige grafieken en tabellen. Hieruit kun je op jouw beurt conclusies trekken, die vervolgens de basis zorgen voor verbeteringen in de organisatie. Dit kan overigens zowel vanaf vaste als mobiele apparaten.

Om ervoor te zorgen dat je niets overslaat en geen enkele deadline mist, kun je in de Zenya Software zelfs bepaalde activiteiten koppelen aan vaste apparaten en meer. Door deze “objecten” op te slaan, ontvang je een melding als het tijd is voor een controle. Zo vergeet je dus nooit meer om een machine te inspecteren of om bijvoorbeeld een periodiek tevredenheidsonderzoek uit te voeren.

Extra mogelijkheden
Kwaliteits- en risicomanagement software helpt jouw onderneming echter niet enkel met het voldoen aan regelgevingen en normen. Door het gebruiken van meerdere modules en door deze onderling te koppelen, heb je alle belangrijke en benodigde informatie voor kwaliteits- en risicomanagement op één centrale plaats staan.

Hieronder andere modules om jouw onderneming bij te staan waar nodig:

● Document management, om controle te houden over informatiestromen en informatie te structureren

● Incident management, om meldingen in realtime te kunnen inzien, evenals de voortgang van verbetermaatregelen. Ook deze module helpt bij het voldoen aan specifieke wet- en regelgevingen

● Risicomanagement, verkrijg inzicht en overzicht als het gaat om GRC; governance, risk en compliance. Met deze module behoud je zelf de regie, en geef je precies aan welke beheersmaatregelen nodig zijn, voer je evaluatie sessies uit en beheers je alle risico’s op een proactieve manier