29 november 2023

Leisure & CultuurLifestyle

Het volledige programma van Horn of Plenty is bekend

Van 4 t/m 10 maart 2024 kleurt ’s-Hertogenbosch weer roze voor hét blaasmuziekfestival van Nederland: Horn of Plenty. Samen met trompettist Eric Vloeimans zetten Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst de blaasmuziek in het zonnetje. In oktober kondigden de initiatiefnemers al aan dat het festival terugkeert in nieuwe vorm en werden ook de eerste namen aangekondigd. Donderdag 30 november om 10:00 uur gaan alle namen in verkoop. Tijd om het complete programma bekend te maken. 

Van Mesmerizing Morning Coffee tot Electronic Beats & Tropical Heat en meer
Horn of Plenty wordt een kleurrijk spektakel, waarbij alle genres aan bod komen. Er is een double bill van Morris Kliphuis en ESINAM die hun blaasinstrumenten met elektronica combineren. Er is een Break the Day Concert met het opkomende kamermuziekkwintet Aires Tropicales. Er zijn oosterse klanken van Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet en Kinan Azmeh. Er is een optreden van het Amsterdams Andalusisch Orkest en de Amsterdam Klezmer Band die traditionele Arabisch-Andalusische muziek met klezmer-, Balkan- en zigeunermuziek mixen. Er is een programma op Internationale Vrouwendag waar nadrukkelijk vrouwelijke blazers in de spotlights worden gezet. Ook kan er gedanst worden op het Belgisch instrumentale tech housefenomeen NAFT en de Latin muziekgroep Lo Poloko. Mambo-varianten met nieuwe hedendaagse crossovers worden gepresenteerd door Maite Hontelé en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Rustig wakker worden op zondag kan bij het concert van pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits. Liefhebbers van dans kunnen hun hart ophalen bij Tegenwind (7+) en de Turks-Nederlandse popzangeres Karsu sluit het festival af met een Grand Finale.

Meedoen aan de Saxophone Workshop en XL Play Along
In totaal staan er 19 acts geprogrammeerd met 115 muzikanten. Naast blaasmuziek in de meest uiteenlopende genres beluisteren, kunnen bezoekers ook meespelen tijdens het festival. Op zaterdag 9 maart wordt er een drie uur durende saxofoon workshop georganiseerd door het Artvark Saxophone Quartet. En op zondag 10 maart kan er, net als tijdens de eerste editie van Horn of Plenty in 2022, deelgenomen worden aan de XL Play Along. Samen met Jeroen Doomernik en de Play Along-band worden er tijdens dit gratis meespeelevent weer een paar swingende stukken ingestudeerd.

Openingsavond nieuwe Theater aan de Parade
De tweede editie van Horn of Plenty wordt afgetrapt in het nieuwe Theater aan de Parade. Tijdens deze avond staat curator en boegbeeld van het festival Eric Vloeimans op het podium met een nieuw brass ensemble: Brass in Blue, waarvan de blazers uit de Marinierskapel komen. Ook treedt de achtkoppige brassband Dr. Brass op en het bonte gezelschap De Bossche Kornuiten, die speciaal voor deze opening met een nieuw programma komen.

Agenda 

·       Ma 4 maart 2024 – 20:00 uur – Theater aan de Parade
Opening Night met Eric Vloeimans & Brass in Blue, De Bossche Kornuiten, Dr. Brass e.a. (besloten)

·       Di 5 maart 2024 – 20:30 uur – Willem Twee Toonzaal

Horns & Electronics met Morris Kliphuis en ESINAM

·       Wo 6 maart 2024 – 12:30 uur – Willem Twee Toonzaal 

Break the Day Concert met Aires Tropicales Quintet

·       Wo 6 maart 2024 – 20:15 uur – Theater aan de Parade

Friends from Amsterdam met Amsterdams Andalusisch Orkest & Amsterdam Klezmer Band

·       Do 7 maart 2024 - 20:15 uur – Theater aan de Parade

Blow The Wind Easterly met Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet & Kinan Azmeh

·       Vr 8 maart 2024 – 20:15 uur – Theater aan de Parade

Women on Horns met TrioToledo + 2 en Amsterdam Art Orchestra

·       Vr 8 maart 2024 – 20:30 uur – Willem Twee Poppodium
Electronic Beats & Tropical Heat met Lo Poloko en NAFT

·       Za 9 maart 2024 – 10:00 uur – Theater aan de Parade

Saxophone Workshop met Artvark Saxophone Quartet

·       Za 9 maart 2024 – 20:15 uur – Theater aan de Parade 
Horn of Plenty goes Mambo met Maite Hontelé & Nationaal Jeugd Jazz Orkest

·       Zo 10 maart 2024 – 11:00 uur – Willem Twee Toonzaal

Mesmerizing Morning Coffee met Koen Smits & Sjoerd van Eijck

·       Zo 10 maart 2024 – 12:00 uur – Theater aan de Parade

XL Play Along met Jeroen Doomernik & Play Along-band

·       Zo 10 maart 2024 – 15:00 uur – Verkadefabriek 

Tegenwind (7+) met de Stilte & Artvark Saxophone Quartet

·       Zo 10 maart 2024 – 20:15 uur – Theater aan de Parade

Grand Finale met Karsu

‘Horn of Plenty’ vindt plaats van maandag 4 tot en met zondag 10 maart 2024 in het nieuwe Theater aan de Parade, Willem Twee Poppodium, Willem Twee Toonzaal en Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Ticketprijzen vanaf € 12,50.  Deelname aan de XL Play Along is gratis. De kaartverkoop start donderdag 30 november om 10:00 uur. Ga voor meer info & tickets naar: hornofplentyfestival.nl.