25 mei 2023

Vastgoed

Het droomhuis van Monique en Paul in San Fulgencio deel 2

Monique en Paul bouwen hun droomhuis in het Spaanse dorp San Fulgencio, aan de Costa Blanca. Samen met UNIQ Projects hebben zij het perfecte stuk grond gevonden en een prachtig ontwerp gemaakt waarin eigen ideeën, de ligging en omstandigheden dusdanig zijn verwerkt zodat het optimaal past bij hun levensstijl en woonwensen.

In een miniserie nemen we u mee in het verhaal van Monique en Paul. We laten zien welke keuzes gemaakt worden, hoe het proces eruitziet, wat de ervaringen zijn en hoe de samenwerking met UNIQ Projects verloopt.

Voor dit tweede deel vertelden ze ons alles over de bouw- en afwerkfase waarin ze nu al een tijdje middenin zitten en het einde wat bijna in zicht is.

Hoe gaat het met de bouw van jullie huis? In welke fase zitten jullie? Wat moet er nog gebeuren?
“We zijn nu in de afwerkfase, het einde is in zicht 😉. De elektriciën is bezig, plavuizen, tegelwerk en badkamers zijn gedaan. Het wachten is nu op de kozijnen. Als de kozijnen en ramen geplaatst zijn, kunnen we echt met de afwerking beginnen. We kunnen niet wachten!”

Hoe verloopt de bouwfase? Wat had je er van verwacht: valt het mee of tegen?
“We merken dat het voor ons persoonlijk een week vullend programma is omdat we zelf heel veel regelen en er altijd zijn. Alle cruciale onderdelen kopen we zelf in, we doen zaken met Spanjaarden in het Spaans, wat ons heel goed bevalt trouwens. We zijn zelf verantwoordelijk voor de leveranties en coördineren dit allemaal zelf in samenspraak met een hele fijne, jonge en flexibele aannemer.

Wat wel best een uitdaging is, is de logistiek en ervoor zorgen dat alles op elkaar aansluit. Dat is een continu proces van vragen stellen, aansturen en begeleiden. Dit hadden we wat eenvoudiger verwacht.

Wat ons meevalt is de wijze waarop we samenwerken. Het is echt ons project wat we in een fijne 3-hoeks samenwerking oppakken met de aannemer en Djordy de architect.”

Welke rol heeft Uniq projects in deze fase van de bouw en wat vinden jullie van de samenwerking?
“De rol van Djordy is in 1e instantie heel belangrijk geweest in de ontwerpfase. Zijn rol nu is controleren of het plan ook conform het ontwerp wordt uitgevoerd. Hierin bewaakt hij ook het budget en de toepassing van materialen. Zeker ook i.v.m. de energie, want het wordt als een klasse A woning, bijna energieneutraal opgeleverd. Belangrijk hierbij zijn de toegepaste materialen zoals isolatiematerialen. Deze zijn allemaal van hoog niveau voor de Spaanse normen. Zoals Djordy zegt: een huis als dit vind je nergens anders hier in de buurt. Wij hadden zelf niet verwacht dat het kwalitatief zo goed zou zijn, maar dat geeft wel een heel fijn gevoel.

Als we Djordy nodig hebben dan is hij er. Djordy werkt samen met projectleider Antonio vanuit UNIQ Projects. Beide zijn ze kwaliteitsgericht en dat zijn wij ook, dus dat sluit goed aan en is goed voor de aansturing van de bouw en kwaliteit van het huis.”

Als je terugkijkt naar de ontwerp fase in de 3D visualisaties, is de bouw die je nu zie ontstaan wat je ervan verwacht had?
“Ja, het ontwerp is tijdens de bouwfase niet gewijzigd. Het is nu zoals het ontworpen is. We denken dat het ook wel komt door de nauwe samenwerking tijdens de ontwerpfase waarin we zelf ook veel details in tekensystemen bekeken hebben en heel nauw betrokken zijn geweest bij het ontwerp en inrichting.”

Welk plekje van het huis zijn jullie op dit moment het meest blij mee?
“Monique geeft direct de plek in de woonkamer waar de bank komt aan én de patio. De patio is omringd door glas er komen mooie planten in. Het is voor ons gevoel wat groter zodat het straks een mooie bbq plek wordt en een plek om te zitten.

Paul vult aan: de patio heeft een directe interactie met de keuken, het zal een plek zijn waar we vaak zitten, het is centraal gelegen in het huis.”

Wanneer is het plan dat jullie in jullie nieuwe huis kunnen gaan wonen?
“We hopen vóór de Kerst, rond 20 december in ons nieuwe huis te kunnen.”

Zijn jullie nog steeds blij met de keuze om met een eigen project aan de slag te gaan?
“Absoluut! We zien het echt als een avontuur en naast dat het ook heel veel tijd kost, gaat het hartstikke leuk en goed. We doen dit echt voor ons en hopen hier heel veel jaren te kunnen blijven zitten. En wat we straks gaan doen als dit project erop zit…? Daar zijn al heel veel goeie ideeën voor 😉. 1 Ding is zeker: we zijn klaar met verhuizen, dus blijven lekker lang in ons droomhuis wonen.”

Lees hier deel 1 van deze miniserie.