Partner

20 juli 2023

Sport

Het draait allemaal om teamwork

De zesde etappe van The Ocean Race eindigde afgelopen juni in Den Haag. De stop-over van ’s wereld zwaarste zeilrace was een groot succes. Mede door het prachtige weer en de ideale zeilomstandigheden beleefde de vloot een prachtige week in de haven van Scheveningen. Als kers op de taart wist het Nederlands gekleurde Team JAJO de In-Port Race van The Ocean Race VO65 Sprint Cup voor de kust van Scheveningen winnend af te sluiten. Het Nederlandse zeilteam van schipper Jelmer van Beek leidde bij de havenrace van de VO65-klasse van start tot finish. “Een geweldige prestatie van het team en het zal dan ook niemand verbazen dat wij als hoofdsponsor van het team enorm trots zijn”, aldus een enthousiaste Ivo van der Mark, CEO van JAJO.  

“En het is natuurlijk helemaal mooi dat we dit in onze ‘thuishaven’ hebben mogen ervaren. Samen met onze medewerkers en relaties hebben we echt een geweldige week beleefd. Het was voor mij de ultieme bevestiging dat de keuze om ons als bedrijf aan deze prachtige sport te binden de juiste is geweest”, benadrukt Van der Mark. “De zeilsport past namelijk bij onze visie op teambuilding en het behalen van doelen. Het is een prachtige metafoor voor ons dagelijks werk en past goed bij onze kernwaarden Lef, Oplossingsgericht en Samen.  

Inspireren 
JAJO wil nieuwe generaties graag inspireren tot gedurfd ondernemerschap. Dat vraagt doorzettingsvermogen, innovatief kunnen en willen denken en de bereidheid om samen te werken. Van der Mark: “Dat zijn aspecten die je allemaal terugziet in de zeilsport en een zeilrace in het bijzonder. Daarnaast sluit onze betrokkenheid bij The Ocean Race in het algemeen en Team JAJO in het bijzonder naadloos aan op onze eigen circulaire ambities. The Ocean Race is een van de meest prestigieuze zeilevents ter wereld met enorm veel focus op duurzaamheid en circulariteit. En dat geeft een match. Ook wij hebben binnen JAJO duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel staan. JAJO is er namelijk van overtuigd dat een duurzame toekomst de enige toekomst is.”  

Closing the circle, together
Bedrijven met een sterke visie over hoe het anders moet en kan om zo een betere wereld te creëren, hebben de toekomst. Wat Van der Mark betreft is JAJO er daar zeker één van. Waarbij het belangrijkste speerpunt is dat een gezonde toekomst vooral een duurzame toekomst zal zijn. Daarom ook de missie ‘Closing the circle, together’. JAJO heeft zichzelf, in het kader van deze missie, ten doel gesteld om samen met haar dochterondernemingen de vastgoedcyclus te sluiten. Een missie die er in de praktijk op neerkomt dat alle werkzaamheden in de vastgoedcyclus binnen JAJO uitgevoerd kunnen worden. Van der Mark: ”Wij ontwikkelen, bouwen, herstellen en onderhouden objecten en aan het einde van een levenscyclus van een object of objecten kunnen we ook oogsten. En met name dat laatste aspect is een goed voorbeeld van hoe we denken en werken. We praten bewust niet over slopen, omdat we met het principe van oogsten het doel hebben zoveel mogelijk materialen dusdanig te behouden dat we ze kunnen hergebruiken in een volgend proces. Daarmee bewijzen we dagelijks dat het kan om op een goede wijze invulling te geven aan de termen duurzaamheid en circulariteit. Waarden waar we in geloven en trots op zijn en bijvoorbeeld als sponsor van Team JAJO breed uitdragen.”