5 december 2022

LifestyleSport

Hertog Hengelsport; paradijs voor hengelsporters, met rijke historie

Hertog Hengelsport is een begrip in de hengelsportwereld. Als je hengelsportliefhebber bent, of een liefhebber in je omgeving hebt, zul je misschien al ooit van de naam hebben gehoord. Naast het Brabantse filiaal in Tilburg, vinden we ook fysieke winkels in Nijmegen, Rhenen en Veenendaal. Hertog Hengelsport kent een rijke geschiedenis, met roots die teruggaan tot 1953. Samen met Yvar Hertog, eigenaar uit de derde generatie van de familie Hertog, blikken we terug op de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van dit familiebedrijf waar hengelsportliefhebbers dankzij de diverse vestigingen en webwinkel niet omheen kunnen.

Yvar, kun je ons wat meer vertellen over Hertog Hengelsport? Wanneer is het ontstaan en hoe zag de ontwikkeling er in de notendop uit?
“Mijn opa is ooit in 1953 een kruidenierszaak begonnen. Sinds 1969 werd hier ook diervoeder geproduceerd dat in de jaren 80 werd gebruikt om bekende ketens mee te bevoorraden. Later kwam de focus meer op de eigen winkel te liggen, en is het stukje productie uitbesteed. Zo’n 25 jaar geleden begonnen we met het verkopen van hengelsport artikelen. In het begin waren we alleen leverancier van de merken Arca en Spro, maar dit aanbod bleven we elk jaar verder uitbouwen. Daarnaast openden we verschillende vestigingen. Zo namen we elf jaar geleden Hengelsportcentrum Nijmegen over, en Glaudemans Tilburg is in mei 2017 Hertog Hengelsport Tilburg geworden. Zo is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een keten met meerdere bekende vestigingen, waar men van heine en verre op af komt en zich laat adviseren door onze experts. De online markt bedienen we via onze webshop. Hier vind je een groot aantal vishengels, molens, vislijnen, aas, kleding, opbergattributen en allerlei andere benodigdheden, voor diverse soorten visserijen. Momenteel zijn we achter de schermen druk bezig om ook online grotere stappen te gaan zetten.”

 De winkels bestaan al een tijd; kun je enkele dingen benoemen die bijdragen aan jullie succes?
Door veel met collega's te werken, in vooral België en Duitsland, kunnen we veel hengelsportmateriaal van hoge kwaliteit voor een zeer scherpe prijs aanbieden. Verder kennen al onze winkels een lange geschiedenis waardoor we veel kennis in huis hebben. Die kennis benutten we om klanten optimaal te adviseren.

Met het oog op de feestdagen; hebben jullie aanraders voor komende periode? Wat zijn leuke kerstcadeaus voor onder de boom of in de schoen voor mensen die een cadeau zoeken voor een hengelsportliefhebber?
Nou, deze periode zijn onze knuffels altijd erg populair om te geven als cadeau. Andere aanraders zijn onze zitmanden van Elite, en het pakket method onderlijnen van Duke Tackle dat eraan zit te komen. We zijn sowieso druk bezig om de winkels weer bomvol materiaal te krijgen voor het volgende seizoen.

Hebben jullie nog overige nieuwtjes die jullie graag willen delen?Momenteel wordt er hard gewerkt aan de hernieuwde versie van de website. Deze komt binnenkort online en hier zullen we dan ook scherpe acties aanbieden. Iets om in de gaten te houden dus. Bekijk alvast het aanbod op https://www.hertog-hengelsport.nl/ , of bezoek de hengelsport winkel in Tilburg, Veenendaal, Rhenen of Nijmegen.