11 september 2023

Retail & MarketingHRMblog

Heb je dit al geprobeerd? Maak een medewerker ‘KONING/KONINGIN VOOR ÉÉN DAG’…

Veel medewerkers hebben vaak hele goede ideeën over hoe zaken beter zouden kunnen. Maar vaak blijven die ideeën opgesloten in hun eigen hoofd - omdat ze zich niet durven uiten, omdat ze denken niet serieus te worden genomen (“er wordt toch niets mee gedaan”).

Het kan ook anders!
Maak eens ‘n medewerker ‘Koning/Koningin voor één dag’! Geef hem of haar ‘virtueel’ de sleutels voor je kantoor, je kluis en je beleid. Laat ze een dag meelopen en meedenken - alsof ze zélf directeur zijn.

Je zult zien dat ze ‘loskomen’, dat ze gaan bruisen - met volop ideeën komen hoe dingen anders, sneller en, heel belangrijk, veel praktischer kunnen. Want het is natuurlijk heel gaaf om een keer met ‘de baas’ mee te lopen en mee te denken.

Wat ook kan is je zoon of dochter een dag meenemen – vooral de groep 15-20 jaar kijkt fris en intelligent naar de ongeschreven regels, ingesleten patronen en (a)typisch gedrag. Ik weet dat er zelfs bedrijven zijn die dit geïnstitutionaliseerd hebben door een ‘raad van advies’ van kinderen van medewerkers op te richten.

Geweldig, toch? Laat maar komen die ideeën!

En? Hoe denk jij hierover? Care to share?

Als voormalig CEO van McDonald's Nederland en internationaal serie-ondernemer helpt en adviseert René Savelberg ondernemers en managers bij het ontwikkelen en organiseren van hun groei. Hij geeft hierover ook presentaties en ‘Groeikracht’-sessies en heeft het #1 managementboek ‘Het Geheim van Groeikracht’ hierover geschreven, waarvan de engelstalige versie sinds 1 januari 2023 wereldwijd wordt verkocht als ‘The secret of BIG’.

Meer informatie over René op https://www.linkedin.com/in/rsavelberg/ - hij is te bereiken via rsavelberg@mcsense.nl of +31 6 199 787 04