Partner

22 november 2021

Leisure & Cultuur

Hartverwarmende Magische Winterweken in Attractiepark Toverland

De Magische Winterweken in Attractiepark Toverland gaan vanaf zaterdag 20 november van start. Bezoekers genieten van een winterwonderland vol attracties, heerlijke horecaspecials en hartverwarmende shows en entertainment. Talloze kerstbomen, duizenden lichtjes en knapperende vuurschalen maken de beleving compleet. Eyecatcher is ‘de grootste kerstmuts van Nederland’ bij boomstamattractie Expedition Zork. De indoor themagebieden Land van Toos en Wunderwald en buitengebied Ithaka, met de houten achtbaan Troy, zijn geopend.

Grootste kerstmuts van Nederland
De attracties zijn dit jaar extra sfeervol gedecoreerd. Zo prijkt op het hoofd van de legendarische Zork, onderdeel van wildwaterbaan Expedition Zork, een gigantische kerstmuts van 3,85 meter breed en 2,5 meter hoog. “We wilden dit jaar een unieke eyecatcher introduceren bij de Magische Winterweken. Daarom hebben we ons karakter Zork voorzien van de grootste kerstmuts van Nederland”, aldus Luke Verhoeven, Manager Entertainment.

Ook een ritje in de Booster Bike is extra bijzonder. De lanceerachtbaan is namelijk omgetoverd tot ‘The Christmas Coaster’. Het station en de wachtrij zijn uitvoerig gedecoreerd en uit de speakers klinken de grootste kersthits. Houten achtbaan Troy is versierd met ruim een kilometer aan lampjes, waardoor de gehele baan is voorzien van een warme wintergloed.

Magisch entertainment
In het hele park is volop entertainment te vinden. Zo zijn de Winter Wonder Verzamelaars in Toverland neergestreken met een verzameling wonderlijke cadeautjes. Ze kunnen niet wachten om deze samen met de bezoekers uit te pakken. Ook de bekende Toverland-karakters Toos en Morrel zijn van de partij om er één groot winterfeest van te maken.

Na een ritje in de buitenattracties kunnen bezoekers opwarmen bij de diverse vuurschalen onder het genot van de sfeervolle muziek van zangact Winterse Klanken en zelf geroosterde marshmallows. Bij de act Winter Tales worden de meest magische verhalen verteld.

Winterse lekkernijen
Toverland pakt dit jaar groots uit met overheerlijke winterse horecaspecials. Verspreid door het hele park is een assortiment aan hartige tussendoortjes, zoete lekkernijen en luxe dranken toegevoegd. Zo kunnen bezoekers genieten van warme winterkost, zoals winters stoofbrood in een gietijzeren pan en verse broodjes van de zwenkgrill. Voor de zoetekauwen zijn er ijsdonuts met appelkaneel en lichtgevende suikerspinnen verkrijgbaar. Natuurlijk mogen ook speciaalkoffies en speciaalbieren niet ontbreken.

Praktische informatie
De Magische Winterweken vinden plaats in de weekenden en in de volledige kerstvakantie in de periode van zaterdag 20 november 2021 t/m zondag 9 januari 2022. Bezoekers kunnen genieten van de attracties in de themagebieden Land van Toos, Wunderwald en Ithaka – mits de weersomstandigheden dit toelaten. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Toverland vanaf €18,00 per persoon. Toverland is uitsluitend te bezoeken met een coronatoegangsbewijs (3G). Op het parkeerterrein is een gratis teststraat van Testen voor Toegang aanwezig. Meer informatie: toverland.com/coronavirus.