Handige zakjes voor heerlijke variatie op de BBQ

Barbecook barbecue bags: onderzijde aluminiumfolie, bovenzijde transparante folie 

Wil je eens wat originele variatie op de barbecue? Met de barbecuezakjes van Barbecook maak je vis, mosselen, krielaardappelen en groenten op een heel andere manier klaar. Je vult de barbecue bag met ingrediënten en kruiden, vouwt hem dicht en legt hem op de barbecue met de transparante zijde naar boven. Het resultaat is overheerlijk omdat je door stoomontwikkeling een hele zuivere smaak krijgt.

De zakjes zorgen voor een optimaal garingsproces en kruiden of marinades doen volop hun werk. Je voorkomt ook dat meer kwetsbare ingrediënten als vis en groenten aanbranden op de barbecue. Zo houd je het barbecuerooster mooi schoon. Als de zak gevuld is prik je wat gaatjes aan de bovenzijde om stoom te laten ontsnappen. Wanneer het klaar is scheur je de transparante bovenkant open (met handschoenen) en kun je genieten van een heerlijke BBQ-dish.

Recept Groentenpapillot met Feta

Ingrediënten voor 4 personen

1/3 bloemkool, 1 groene paprika, 1/2 courgette, lente-uitjes, 200 g kerstomaten, 200 g feta, 1 glas witte wijn, zout, peper, handvol basilicum en een paar tijmtakjes.

Bereidingswijze

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de paprika in fijne ringen. Snij de courgette stukjes, halveer de tomaatjes en snipper de lenteuitjes en basilicum. Verdeel alle groenten, kruiden, peper/zout en feta over de barbecue bags inclusief een scheutje witte wijn. Vouw de opening van de bags dicht, prik gaatjes en laat het gerecht twintig minuten garen op een voorverwamde barbecue (180 °C).

Informatie

De Barbecook barbecue bags zijn verkrijgbaar bij kookwinkels, tuincentra en webshops. Set van 10 bags: adviesprijs € 4,50. De zakjes zijn gemaakt van aluminiumfolie en polyester. Ze zijn geschikt voor op de barbecue en in de oven en bestendig tegen maximale temperatuur van 230°c. Ga voor meer informatie naar www.barbecook.com.


Over Barbecook

De eerste Barbecook-barbecue werd in 1985 op de markt gebracht. Vandaag de dag ontwerpt en produceert Barbecook een brede range barbecues op houtskool, gas en elektriciteit. Met als missie: investeren in innovatie en barbecueën leuker, handiger en makkelijker maken.

Maar Barbecook is meer dan barbecuemerk. Het is de ideale partner in het creëren van leuke momenten met producten die je helpen om elk moment in het leven te vieren. Of het nu winter of zomer is, in de stad of op het platteland, met vrienden, familie of met z’n tweetjes, Barbecook is hét Belgische barbecuemerk dat mensen samenbrengt. Informatie: www.barbecook.com.