24 februari 2023

Transport & Logistiek

GXO introduceert innovatieve oplossing voor outbound processen met autonome mobiele robots

GXO Logistics, Inc (NYSE: GXO), ’s werelds grootste dienstverlener in pure-play contractlogistiek, kondigt een succesvolle industrieprimeur aan van de Lowpads Autonome Mobiele Robots (AMRs). De AMRs werd worden ingezet voor een klant in de voedings- en drankensector in een groot distributiecentrum in Nederland.

"GXO's eerste samenwerking met Lowpad voor een op maat ontworpen en geautomatiseerde oplossing voor het outbound proces van onze klant, heeft de efficiëntie aanzienlijk verbeterd", zegt Luc Laurijssens, Managing Director bij GXO België en Nederland. "Door Lowpad AMR's in te zetten die volledig gekoppeld zijn aan onze Warehouse Management en Electronic Data Interchange systemen, verbeteren we de nauwkeurigheid, efficiëntie en kwaliteit voor onze klant. Tegelijkertijd verlichten we de druk van een krappe arbeidsmarkt en verlagen we de kosten. We kijken ernaar uit om het succes van deze installatie in Nederland toe te passen op onze andere magazijnen in alle sectoren."

Ongeveer twee jaar geleden begon GXO samen te werken met een grote detailhandelaar in de voedings- en drankensector, om het outbound proces in zijn ultramoderne faciliteit in Nieuwegein te optimaliseren. De temperatuur gecontroleerde locatie, die 24/7 actief is, had een oplossing nodig om orders in de juiste volgorde te plaatsen, om vervolgens in specifieke vrachtwagens te worden geladen. Daarnaast was het belangrijkom de orders in de meest optimale opstelling te zetten voor het lossen op de plaats van bestemming. De invoering van Lowpads op 16 ophaalpunten in het outbound proces is de eerste dergelijke implementatie in de voedings- en drankensector. Het zorgde voor aanzienlijke verbeteringen op het gebied van veiligheid, productiviteit, kwaliteit en kosteneffectiviteit voor de klant.

Jan Bakker, CEO bij Lowpad: "We zijn verheugd om samen te werken met GXO en ze te ondersteunen bij optimaliseren van  magazijnprestaties voor klanten. Lowpad is gespecialiseerd in het ontwerpen van geautomatiseerde oplossingen voor intralogistieke processen. Onze oplossingen bestaan uit een vloot van Lowpads, intuïtieve software en high-tech procesapparatuur zoals de I-transfer. De combinatie van GXO's enorme ervaring en toonaangevende expertise met onze geavanceerde technologie en knowhow maakt magazijnen veiliger, productiever en efficiënter."

GXO ontwikkelt en beheert enkele van de meest geavanceerde magazijnoplossingen ter wereld. Technologie is een belangrijk concurrentievoordeel voor GXO, waardoor het waarde kan toevoegen aan de end-to-end activiteiten van klanten op het gebied van kosten, efficiëntie, nauwkeurigheid en milieu-impact. GXO is een pioneer op het gebied van technologie en beheert tegenwoordig ongeveer 22% meer magazijnen met technologie dan het marktgemiddelde.

Voor meer informatie over hoe GXO  toonaangevende technologieën en automatisering gebruikt om klanten te helpen hun volledige potentieel in de logistiek te bereiken, klik hier.

Over GXO Logistics
GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) is 's werelds grootste leverancier van contractlogistiek die profiteert van de snelle groei van e-commerce, automatisering en outsourcing. GXO streeft ernaar een gevarieerde werkplek van wereldklasse te bieden aan meer dan 135.000 teamleden op meer dan 970 magazijnlocaties met een totale oppervlakte van ongeveer 200 miljoen vierkante meter. Het bedrijf werkt samen met 's werelds toonaangevende blue-chip bedrijven om complexe logistieke uitdagingen op te lossen met technologisch geavanceerde supply chain en e-commerce oplossingen, op schaal en met snelheid. Het hoofdkantoor van GXO is gevestigd in Greenwich, Conn., VS. Bezoek GXO.com voor meer informatie en neem contact op met GXO op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en YouTube.