Partner

16 februari 2021

Sport

Günther Peeters kijkt vooruit met FC Eindhoven

Sinds 1 oktober 2020 is Günther
Peeters de nieuwe Algemeen Directeur aan de Aalsterweg. De 50-jarige Belg volgt daarmee interim-directeur Justin Goetzee op. Nu, een paar maanden later, kijkt Peeters terug op zijn eerste periode als Algemeen Directeur bij de Blauw-Witten. 

Clichés, maar wel de realiteit 

In een vreemde en uitdagende periode beleefde Peeters zijn eerste  eerste 100 dagen in dienst van FC Eindhoven: “Het zijn onrustige en vreemde tijden voor de club, maar tegelijkertijd zijn het hele boeiende tijden voor een organisatie als FC Eindhoven. Door de coronapandemie heeft de club zich scherp kunnen focussen op de organisatie zelf en stappen in de goede richting kunnen zetten.” 

Voor Peeters was het hoogtepunt tot nu toe  1 september: “Wellicht een vreemde keuze op het eerste gezicht, want ik was toentertijd nog helemaal niet aangesteld bij FC Eindhoven. Maar heel gek is de keuze eigenlijk niet; op 1 september kreeg ik een telefoontje met de bevestiging dat de Raad van Commissarissen mij als ideale kandidaat zag om het beleidsplan 2025 te gaan invullen. Een mooi moment voor mij!” 

Workstreams 

Een van primaire doelen voor Peeters is het uitvoeren van het beleidsplan 2025: “Aan de hand van ‘workstreams’ brengen we verschillende beleidsonderdelen binnen de club in een stroomversnelling. Hierin werken we samen met zowel interne als externe experts. Middels deze workstreams wordt er toegewerkt naar de doelen in het beleidsplan met als einddatum 2025 van FC Eindhoven zijn vastgesteld. Een van deze doelen is het verbeteren van de positionering van FC Eindhoven in de Brainport regio.”

Maatschappelijk impact vergroten 

Onlangs werd duidelijk dat FC Eindhoven een samenwerking is aangegaan met stichting Koenraed. Een grote ontwikkeling, volgens Peeters:  “De twee organisaties werken nauw samen en hebbeneen gemeenschappelijke connectie met VDL Groep. Hierdoor kunnen onze netwerken elkaar versterken.” De Belg ziet het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen als een van dé prioriteiten binnen het beleidsplan van 2025. “Met de getekende intentieverklaring van afgelopen maand is er zeker een stap in de goede richting gezet, maar het echte werk moet nu nog beginnen. Nu gaan we van start met concrete actieplannen en wordt de samenwerking steeds meer zichtbaar in de regio Eindhoven.” 

Voetbal tijdens een pandemie 

Zoals eerder beschreven zijn het uitdagende tijden voor de hele samenleving. Ook de voetbalbranche ontkomt niet aan de coronacrisis. Peeters over voetbal tijdens een pandemie: “Dit seizoen wordt er tot nu toe zonder toeschouwers gespeeld, op enkele wedstrijden na. Een flinke aderlating voor club, supporters, sponsoren, vrijwilligers en spelers. Met ESPN (voorheen FOX Sports) hebben we recent besloten alle wedstrijden live te blijven uitzenden. Om dit voor elkaar te krijgen hebben alle clubs een financiële bijdrage moeten leveren, voor een club als FC Eindhoven zijn dat serieuze bedragen.  

Echter, de binding met supporters en sponsorenmoet en zal behouden worden. De supporters en sponsoren kunnen al niet meer naar het stadion komen, dus het laten wegvallen van de wedstrijdbeelden is absoluut geen optie. Bovendien is de exposure die de sponsoren krijgen door televisiebeelden ook van groot belang.” 

Toch kijkt Peeters met een positieve blik vooruit: “We gaan uit van het slechtst denkbare scenario met als gedachtegang; dan kan het alleen maar meevallen. De crisis vraagt veel van de club op financieel gebied, maar ook het mentale aspect van het missen van de supporters en sponsoren weegt zwaar voor de club. Peeters verwacht zelf dit seizoen geen bezoekers meer te mogen ontvangen in het stadion, wat een groot gemis is. Toch probeer ik positief naar de toekomst te kijken. Als ik de betrokkenheid op afstand van zowel supporters als sponsoren zie dan wordt ik daar ontzettend blij van. Ik kijk ontzettend uit naar het moment dat onze stadionpoorten weer open kunnen voor het publiek. Daar doe je het uiteindelijk toch ook voor.”