6 april 2022

Sport

Grote open dag Golfclub Geijsteren op tweede paasdag

De leden van Golfclub Geijsteren organiseren een grote open dag voor iedereen die interesse heeft in golf of gewoon een kijkje wil nemen op en rond de prachtige, bosrijke golfbaan van Golfclub Geijsteren. De open dag wordt gehouden op tweede paasdag 18 april van 10.30 tot 16.00 uur.

Neem een kijkje op de oudste en één van de mooiste banen van Limburg
Golf is de op drie na populairste sport van Nederland. Jongeren, volwassenen en senioren kunnen de sport beoefenen op recreatief of wedstrijdniveau. Je kunt lid zijn van een vereniging en/of als vrije golfer op verschillende banen in binnen- en buitenland spelen. Golfbaan Geijsteren is de oudste golfbaan in de regio en wordt beschouwd als één van de mooiste banen van Limburg. Niet voor niets is Golfclub Geijsteren elk jaar het decor van het Nationaal Open Matchplay Kampioenschap. Op tweede paasdag heeft jong en oud de kans om de golfsport, de golfbaan Geijsteren, de golf cursussen, het restaurant Off Course en de natuur van Golfclub Geijsteren te ontdekken. Het onderhoud van de golfbaan wordt uitgevoerd door greenkeepers. Ze vertellen tweede paasdag over het onderhoud van de baan en laten zien met welk machinepark en materialen ze werken.

Zelf een golfbal slaan
Wie wil ontdekken hoe het is om zelf een golfbal te slaan heeft op tweede paasdag allerlei mogelijkheden. Er is een putting wedstrijd waarbij bezoekers proberen een golfbal in één keer in de hole te putten. Op de zogenaamde driving range kunnen bezoekers tot 13.00 uur, onder begeleiding, hun golfswing oefenen vanaf een afslagmat. Vanaf 13.00 uur is het mogelijk deel te nemen aan een golfclinic onder leiding van Davey van Mulken, PGA-golfpro, verbonden aan de Golfclub Geijsteren. Tijdens de open dag is een aantal holes van de golfbaan opengesteld voor het publiek. Enthousiaste golfleden van de club geven er rondleidingen. Ze vertellen over de baan, de sport en laten zien hoe een hole gespeeld wordt.

Genieten van de natuur via rondleidingen
Golfbaan Geijsteren ligt in een prachtige bosrijke omgeving op Landgoed Geijsteren. Bij de ontwikkeling van haar golfterrein speelden flora en fauna en een duurzaam beheer van de baan een belangrijke rol. Geen wonder dat het golfterrein nu de leefwereld is van ontelbaar veel verschillende soorten vogels, vlinders, vleermuizen, zoogdieren, boomsoorten en kruiden. Tijdens de open dag is er de gelegenheid om onder begeleiding over een aantal holes van de golfbaan te wandelen.

Meer informatie en inschrijven voor rondleidingen en clinics
Tijdens de open dag beantwoorden vrijwilligers en medewerkers vragen over de golfsport, golfcursussen, greenfee golfen en lidmaatschappen. Het restaurant Off Course en haar terras zijn net als altijd toegankelijk voor iedereen zoals golfers, fietsers, wandelaars en fijnproevers om er te genieten van een drankje, seizoens- en streekspecialiteiten. Kom zoveel mogelijk per fiets om volle parkeerplaatsen te voorkomen. Voor deelname aan de begeleide wandelingen en een golfclinic dient u zich aan te melden via www.golfclubgeijsteren.nl (denk aan sportieve schoenen). De open dag en deelnemen aan activiteiten is gratis.