Ga terug
Partner

9 april 2021

blog

Gratis video’s maken voor jouw bedrijf

Video’s bewerken kost meestal veel geld en energie. Wil je een video maken voor jouw bedrijf en geen tijd of geld verliezen? Geen probleem! Brabant Business Media heeft het artikel voor je klaar staan. Daarom hier een artikel met gratis bewerkingsprogramma’s. Op basis hebben we er vijf uitgekozen met nog veel meer.


YouTube

YouTube is niet alleen een kanaal om video’s te uploaden of delen. Je kan stiekem veel meer met het bekende programma. Ook al deel je jouw definitieve video online, dan kan je alsnog achteraf muziek of ondertiteling toevoegen. Dit gaat via YouTube Studio. Hierop moet je inloggen. Klik op content om vervolgens naar editor te gaan. Met deze optie kan je alsnog de video naar keuze verbeteren. Je kan zelfs het beeldkwaliteit verbeteren of in balans brengen door zaken in slow-motion te brengen, belichting aan te passen of bij te snijden. Het is zelfs mogelijk om clips in overgang te brengen.


Imovie

Dit programma is bekend onder de Applegebruikers en ook zeker een aanrader. Sinds een bepaalde tijd is de app zelfs gratis voor IPhone en IPad. Je kan filmpjes monteren, knippen en kan bewerken. Met leuke filters tot aanpassen van de afspeelsnelheid. Een app dat voor beide apparaten een zeer goede aanrader onder de Applegebruikers.


Lightworks

Een programma onder professionals. Hier is ook een gratis versie van. Een met iets minder mogelijkheden, maar zeker een must! Het biedt professionele effecten en het programma ondersteund een tweede beeldscherm. Het is een iets geavanceerd programma en hier moet je wel even de handigheid in krijgen en een account aanmaken.


Davinci Resolve

Davinci Resolve is betaald, maar ook hier is een gratis versie van. Daarbij kan je het gebruiken voor vele projecten. Het ondersteund zelfs tot 4K resolutie, heeft bijna alle functies van de betaalde versie en er wordt zelfs geen stempel gezet op al je werk. De gratis versie hoef je alleen maar te downloaden via de website van Davinci Resolve.


Powerdirector Mobile

Powerdirector Mobile ondersteund alle Windows apparaten. Met deze app is verschillende effecten en overgangen mogelijk. Ook is verplaatsen van beeldmateriaal makkelijk te verplaatsen. Ook is het begin- en eindpunt is ook in te stellen en je kunt titels en afspeeleffecten toevoegen.

Wil je meer bewerkingprogramma's voor video's bekijken klik hier