Ga terug

5 september 2019

Nieuws

Gratis event biedt stimulerende oppepper voor zzp’ers in Noordoost-Brabant

Veghel, 5 september 2019 - Ook dit jaar staan verdieping en verbreding van talent, het opdoen van nieuwe kennis en uitbreiding van het netwerk centraal op het 2e ZZP Boost Event aan de CHV Noordkade in Veghel. In de regio zijn er al meer dan 65.000 zzp’ers, en dat aantal groeit nog steeds. Hoewel het allemaal beroepsbeoefenaars zijn, zijn ze niet allemaal succesvolle ondernemers. Op 12 september aanstaande krijgen degenen die een oppepper kunnen gebruiken een informatie- en inspiratieshot via workshops, lezingen en inspiratietafels. Oud-topkeeper Hans van Breukelen is spreker en draagt die dag zijn steentje bij aan het in hun kracht zetten van zelfstandig professionals.

Het event speelt in op ontwikkelingen. Zo hebben zzp’ers, net als de grotere bedrijven, te maken met de sterk veranderende arbeidsmarkt. Een markt die vraagt om nieuwe vaardigheden en flexibiliteit van ondernemers. Zzp’ers zijn door uiteenlopende omstandigheden niet altijd in staat om hun talenten verder te ontwikkelen of nieuwe vaardigheden te leren. Hierdoor kunnen ze opdrachten en daarmee omzet mislopen. Daarnaast is de keuze om als zelfstandig professional te werken in een groot aantal gevallen niet vrijwillig geweest. Het verloop van de economie is grillig; voor een zelfstandig professional een uitdaging om hier juist op in te spelen.

Voor en door zzp’ers
Volgens Marieke Tetteroo, projectleider Talentontwikkeling zzp’ers Noordoost-Brabant, is het event een uniek samenwerkingsverband tussen overheid en bedrijven. “Voor en door zzp’ers is ons uitgangspunt. We bieden met het event een concrete ondersteuning aan de zelfstandig professional die dat kan gebruiken in deze regio.” Om deze groep ondernemers in hun kracht te zetten, organiseert het Werkgevers Servicepunt Punt (WSP) Noordoost-Brabant in opdracht van de 16 gemeenten samen met bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties dit unieke event. Specialisten (vaak zelf zzp’ers) geven tips & tricks op gebied van marketing en communicatie, administratie, financiën én samenwerking. Verder zijn er workshops, inspiratietafels en lezingen. Ook is er uiteraard volop gelegenheid om te netwerken. Dagvoorzitter is Wilma van Dartel; zelf succesvol zzp’er en veelgevraagd spreekster.

Opening event door wethouder Roozendaal en Hans van Breukelen
Het event wordt geopend door Menno Roozendaal, wethouder van o.a. arbeidsmarkt in Meierijstad, en initiatiefnemer van het event. Mede namens alle bestuurders van de regionale samenwerking schetst hij het belang ervan. “Het mooie is dat er nog niet eerder zoveel partijen met elkaar verbonden waren die zich met volle overgave inzetten voor al die zzp’ers die een oppepper kunnen gebruiken”, aldus Roozendaal. Ook Hans van Breukelen doet als keynote speaker een inspirerende duit in het zakje. Als ex-topkeeper van PSV en het Nederlands Elftal heeft hij in zijn leven moeten dealen met succes, maar ook met tegenslagen. “Iedereen heeft weleens te maken met een dipje, maar je kiest er zelf voor hoe je hiermee om kan gaan. Doe dat dan ook!” Van Breukelen heeft hier samen met Benno Diederiks een boek over geschreven: Maak je comeback. Het boek is te koop tijdens het event en de opbrengst komt volledig ten goede aan Support Casper, onderdeel van de Stichting Alvleesklierkanker waar Van Breukelen ambassadeur van is.

Aanmelden
Het ZZP Boost event is gratis. Er is nog plaats, dus zzp’ers uit de regio kunnen zich nog steeds aanmelden. Dat kan eenvoudig via Eventbrite: zzp-boost-event.

Gerelateerd