27 september 2019

Leisure & Cultuur

GRAPHIC MATTERS

Graphic Matters is een laagdrempelig festival over grafisch ontwerp en de impact daarvan op ons dagelijks leven. Met prachtige exposities en toffe activiteiten voel je waarom Breda zich dé stad voor grafisch ontwerp in Brabant mag noemen. Het zorgde in elk geval voor de volgende reactie van een eerdere bezoeker: “Het evenement heeft mijn verwachtingen overtroffen met de leuke exposities en gepassioneerde designers.”

**Information superpower
**Vaak staan we er niet bij stil dat grafisch ontwerpers ons helpen door orde te scheppen in chaos, overzicht te bieden op ingewikkelde zaken of onze emotie aan te spreken. Ze verbeelden urgente kwesties zodat we deze snel kunnen bevatten.

Van 20 september tot en met 27 oktober 2019 vindt de zevende editie van Graphic Matters plaats in en rondom de Stokvishallen in Breda. Een uitgebreide tentoonstelling over Information Design toont hoogtepunten uit de afgelopen honderd jaar. Actuele ontwikkelingen worden tastbaar in een programma met exposities, workshops, talkshows en events.

**Breed publiek
**Het programma is niet alleen interessant voor ontwerpers, maar zeker ook voor de nieuwsgierige individu, families, stelletjes en studenten; zowel bezoekers die (beroepsmatig) te maken hebben met grafisch design of informatie visualisatie als mensen die gewoon willen komen kijken. Het programma zal elke bezoeker op een aangename, prikkelende en verrijkende manier contact laten maken met grafische vormgeving: “Het was een erg geslaagde dag waarin mijn kennis met betrekking tot grafische vormgeving erg is verbreed.”

Gerelateerd