Ga terug
Partner

13 februari 2020

Leisure & Cultuur

Gevarieerd programma in Arena 2 bij TDM

Arena 2 biedt de bezoekers van The Dutch Masters een zeer gevarieerd programma deze editie. Van wedstrijden voor pararuiters tot spring- en dressuurwedstrijden voor nationale en regionale ruiters en amazones, voor paarden en pony’s.

Donderdag opent het programma met de ParaPaard G competitie powered by WeAllRide. Deze competitie is bedoeld voor G ruiters met een mentale of meervoudige beperking en wordt aangeboden door ParaPaard en FPG en is powered by WeAllRide. De ruiters kunnen kiezen uit twee proeven, G1 of G3 en beide proeven worden gereden met begeleiding. Verder staan er diverse clinics op het programma, de traditionele uitreiking van de DVB Foundation Award en de KNHS Para Dressuur Trophy die vorig jaar gewonnen werd door de Brabantse Sanne Voets.

Regionaal gaat internationaal

Op vrijdag en zaterdag hebben de regionale spring- en dressuurruiters de kans om in de internationale entourage van The Dutch Masters hun kunnen te laten zien in de Bestronics Prijs en De Hoefslag Prijs. De combinaties voor de dressuurrubrieken kunnen zich kwalificeren tijdens de Regionale Kampioenschappen Indoor van Brabant, Limburg, Zeeland en Gelderland. Voor de springwedstrijden kwalificeren zich de beste 10 combinaties van de Brabantse Regio Kampioenschappen Indoor 2020 en de beste twee deelnemers van alle overige regio's in Nederland van de Regio Kampioenschappen Indoor 2020. Een soort Nederlands Kampioenschap dus!

Jeugd en topsport

Ook de eerste twee finales van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie worden op zaterdagmiddag gehouden: voor de pony’s en children. De Junioren en Young Riders rijden hun finales op zondagochtend. Deze competitie heeft tot doel de beste Nederlandse springruiterjeugd ervaring op te laten doen. En waar kunnen ze dat beter doen dan bij The Dutch Masters! Op zaterdag en zondagochtend (main arena) stromen de Brabanthallen vol met de beste ponyruitertjes uit de regio Brabant. Alle deelnemers, springen en dressuur, hebben zich gekwalificeerd tijdens de Brabantse Indoor Pony Kampioenschappen 2020. Verder presenteert het programma nog de Grand Prix, de Sport Pro Horses Prijs, voor U25 dressuurcombinaties op vrijdagavond, de internationale springrubriek de NAB Bliksembeveiliging Prijs op zaterdagmiddag en op zondag wordt de arena omgebouwd tot een heuse bioscoop voor de film Whitestar. De viertallen sluiten het programma af met een Kür op muziek. Alle ruiters en amazones, en zeker die uit Brabant, rekenen op heel veel supporters! Kaarten zijn hier te verkrijgen.

Gerelateerd