20 juli 2022

Gemeente Altena en DELTA Netwerk tekenen convenant aanleg glasvezel

Afgelopen donderdag ondertekenden Hagar Soeterboek teammanager Ruimtelijk Beheer bij de gemeente Altena en directeur Piet Grootenboer van DELTA Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Altena. De gemeente en DELTA Netwerk geven hiermee het startschot voor de uitrol van glasvezelnetwerk in navolging van andere gemeenten in Noord-Brabant, die nu of binnenkort gebruik kunnen maken van een stabiele en toekomstbestendige internetverbinding.

Glasvezel uitrol in Noord-Brabant
Na succesvolle campagnes in andere gemeentes in Noord-Brabant zoals, Bladel, Loon op Zand en Sprang-Capelle kunnen straks ook de inwoners van de gemeente Altena gebruikmaken van een toekomstbestendig en duurzaam glasvezelnetwerk. Beide betrokken partijen zijn verheugd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, waarin de juridische en financiële kaders zijn vastgelegd om de uitrol van het netwerk te realiseren.

 Roland van Vugt, wethouder van de gemeente Altena: “Met de uitrol van een gemeentebreed glasvezelnetwerk bereid Altena zich voor op de toekomst. Voor inwoners en ondernemers willen we een snel en stabiel internet te waarborgen. Een goed half jaar geleden heeft DN aangeklopt met het verzoek om in Altena glasvezel aan te mogen leggen. Daarover zijn we tot overeenstemming gekomen. Ons buitengebied is al voorzien van glasvezel. Dit wordt een grote klus in de openbare ruimte maar we hebben goede afspraken gemaakt om de overlast zoveel mogelijk te beperken.”

 Piet Grootenboer, directeur DELTA Netwerk:
“Met deze overeenkomst is de aanleg van glasvezel niet alleen goed geregeld, maar is ook een wederzijds vertrouwen uitgesproken. Onze glasvezelcampagne in de gemeente Altena is inmiddels van start gegaan. In Hank, Dussen, Nieuwedijk en Werkendam is de campagne inmiddels succesvol afgerond en worden de schouwwerkzaamheden uitgevoerd. Ik spreek mijn dank uit naar de gemeente voor het ondersteunen van ons initiatief!”

 Inwoners zijn persoonlijk geïnformeerd
Inwoners van de gemeente die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd door onder andere een brief. Melden inwoners zich vóór 28 september 2022 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Start campagne in Andel, Eethen, Genderen, Veen & Wijk en Aalburg
Na de zomervakantie start DELTA Netwerk ook de campagne in Andel, Eethen, Genderen, Veen & Wijk en Aalburg.

Over DELTA Netwerk
DELTA Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT. Inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa. DELTA Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan in stedelijke gebieden, kleine kernen en plattelandsregio’s. Inmiddels hebben ruim 1.000.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke open netwerk van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand zo’n 30.000 adressen bij.