8 maart 2023

Sport

Geen Cambuur-supporters naar Eindhoven

Bij de wedstrijd PSV-SC Cambuur op zondag 12 maart mogen geen supporters van Cambuur aanwezig zijn, heeft burgemeester Dijsselbloem van Eindhoven bekendgemaakt. De politie in Noord-Nederland besloot eerder om voorlopig geen supporters van FC Groningen en SC Cambuur te begeleiden naar uitwedstrijden. Hooligans van die clubs bedreigen en intimideren agenten uit hun regio al een langere periode. Ook in privétijd als politiemedewerkers niet aan het werk zijn.

De burgemeester volgt daarmee het advies van de Nationale Politie om geen supporters van deze twee clubs bij uitwedstrijden toe te laten. Dijsselbloem: "Ik wil in Eindhoven geen supporters ontvangen die zich zó misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen. Zolang deze situatie in Noord-Nederland niet is opgelost, ontvangen wij in onze stad geen supporters van deze clubs."

Dit besluit past in het eerder door de burgemeester aangekondigde voornemen om politie-inzet rondom voetbalwedstrijden terug te dringen, zodat agenten weer meer beschikbaar zijn voor hun gewone politiewerk in de wijken.