Ga terug

27 juni 2019

Leisure & Cultuur

Geboortegolf bij Safari Resort Beekse Bergen

Hilvarenbeek, 27 juni 2019 – Voor het eerst mag Safari Resort Beekse Bergen twee pasgeboren zeehonden verwelkomen. Ze zijn op 11 en 22 juni ter wereld gekomen. Beide moeders, Sally en Selma, en hun jongen maken het uitstekend. Zodra de verzorgers weten wat het geslacht is van de jonge zeehondjes, zullen ze hun naam krijgen. Mannetje Terrence is de vader van beide jonge zeehonden.

Zeehonden doen het goed

De zeehondjes hebben zich ondertussen met hun moeders bij de groep gevoegd, waar ze zichtbaar zijn voor de gasten op het Safari Resort. En iedere dag, tijdens voedertijd, om 16.00 uur extra goed.

Zeehondenjongen drinken maar enkele weken bij hun moeder en zijn snel zelfstandig. Kort na de geboorte zwemmen ze al mee naast moeder. Als ze moe zijn, dan krijgen ze een lift op moeders rug. In totaal zwemmen er nu acht zeehonden in de wateren bij het Safari Resort.

Safari Resort Beekse Bergen

De realisatie van het, in 2018 geopende, Safari Resort Beekse Bergen vergde een investering van een kleine 100 miljoen euro. In een gebied van 42 hectare is het resort gerealiseerd binnen het totale terrein van Beekse Bergen. Met 225 accommodaties - variërend van lodges, safaritenten en boomhutten gelegen aan savannes, meertjes en bosgebieden - biedt Safari Resort Beekse Bergen een unieke omgeving voor haar gasten en voor de dieren die er leven.

Gerelateerd