Partner

6 mei 2022

Leisure & Cultuur

GALERIE MOA VIERT JUBILEUM IN BOEKENKERK MAASTRICHT

Expositie van 25 juni t/m 16 juli 2022 in Galerie MOA en Boekhandel Dominicanen

Galerie MOA in Maastricht viert dit jaar haar tienjarig bestaan met een expositie in de prachtige boekhandel Dominicanen in Maastricht. Ook wel bekend als de Boekenkerk. In Galerie MOA is tijdens de jubileumweken ook veel nieuw werk te zien. De expositie loopt van 25 juni t/m 16 juli 2022.

Het thema van de exposities is ‘Art Moderne dans la Tradition Parisienne’, waarbij werk wordt getoond van drie internationaal werkende kunstenaars:

  • Yan Marczewski, meditatieve olieverf schilderijen

  • Den Bar, abstracte sculpturen in brons, hout en marmer

  • Yvan Richeux-Rey, dynamische kleurrijke olieverf schilderijen

Yan Marczewski
Marczewski ’s methode van werken is als een alchemist. Als hij kleuren maakt, werkt hij niet alleen met de pigmenten maar ook met de materie van de verf. Alles onder de oppervlakte beweegt. De vele lagen olie en pigmenten geven zijn schilderijen een meditatieve diepte en zorgen voor het sobere heldere kleurenpalet dat een echte Marczewski kenmerkt.

Den Bar
Den Bar woont en werkt in Maastricht. Zijn oeuvre bestaat uit abstracte sculpturen van brons, marmer en hout. Met een elementair gevoel voor vorm en materiaal baseert hij zijn vormgeven op waarneming wat resulteert in een onmiskenbare eigen taal van zijn sculpturen. Deze bezitten een expressieve dynamiek waarbij het ritme van elementen de energie versterkt. Zijn bronzen sculpturen krijgen door de authentieke ‘huid’ een basale kracht.

Yvan Richeux-Rey
Yvan Richeux-Rey woont en werkt in Parijs. Zijn domein van olieverf en canvas is een fascinerende uitdrukking van emotionele creativiteit. In zijn non-figuratieve werk vormt een sensueel kleurgebruik en gelaagde textuur een natuurlijke harmonie van dynamiek en poëzie, waarin zijn impulsiviteit hem in staat stelt vrij te werken.

Informatie
Expositie Art Moderne dans la Tradition Parisienne: van 25 juni t/m 16 juli 2022
Galerie MOA, Grote Looiersstraat 28a, 6211 JJ Maastricht.
Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstraat 1, 6211 CZ, Maastricht.
Website: www.galeriemoa.nl.

Voor de mooiste boeken ga je naar www.libris.nl/dominicanen.
Voor meer kunst in Maastricht ga je naar www.maastrichtkunst.nl.