Partner

Ga je mee op expeditie orkest

Help ons om de laatste 25% aan donaties voor onze crowdfundactie te realiseren! Want: philharmonie zuidnederland en jeugdtheatergezelschap Het Laagland maken een film voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Hiermee ervaren kinderen de magie van muziek én leren ze over instrumenten. In Expeditie Orkest gaan presentatoren, kind-presentatoren en musici samen op onderzoek uit: hoe werken die instrumenten nu precies en waar doen de klanken je aan denken? Deze film kan alleen gerealiseerd worden als de crowdfundactie slaagt en het streefbedrag van €15.000 wordt bereikt.

Film Expeditie Orkest

De philharmonie zuidnederland loopt er al jaren tegenaan dat er voor kinderen zóveel te vertellen valt over een symfonieorkest, maar het ontbreekt aan goed en aansprekend materiaal. Daarom maakt het orkest, in samenwerking met Het Laagland zelf een film. Deze bestaat uit 10 korte filmpjes waarin vanuit de nieuwsgierigheid van kinderen én vanuit hun verwondering over muziek, prikkelende vragen worden beantwoord over instrumenten en het orkest. Kinderen gaan samen met presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira langs bij de musici van philharmonie zuidnederland, bij instrumentbouwers en bezoeken bijzondere locaties om antwoord te krijgen op hun prangende vragen. Kun je bijvoorbeeld in een contrabas de rivier oversteken? Daarna is het tijd om de luisteren hoe de instrumenten bij elkaar klinken. Een magisch moment!

Crowdfundactie Ga mee op Expeditie Orkest

Door middel van donaties, klein of groot, kunnen we deze film realiseren. We hebben al veel: goede vragen, nieuwsgierige presentatoren, flitsende filmshots en magische klanken. We hebben alleen nog hulp nodig om dit alles samen te smeden tot een fantastische film van 80 minuten! Dan kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar de komende jaren leren over het symfonieorkest en haar instrumenten. Thuis of op school. Natuurlijk zijn er tegenprestaties voor donateurs! De campagnevideo is te bekijken via: https://philharmoniezuidnederland.creativefunding.nl/project/expeditie-orkest. Help ons met de laatste loodjes: we hebben al 75% aan donaties binnen, maar ook de laatste 25% hebben we nodig om de actie te laten slagen. Bouw mee aan de instrumentenfilm van philharmonie zuidnederland en jeugdtheatergezelschap Het Laagland en breng zo voor kinderen de magie van het symfonieorkest tot leven!

Samenwerking philharmonie zuidnederland en Het Laagland

In de afgelopen jaren werkten philharmonie zuidnederland en Het Laagland al eerder succesvol samen (familieconcerten Limburgse Kerst en Assepoesters Assepesters). Nu slaan beide gezelschappen de handen ineen om deze film voor kinderen te maken, over muziek en instrumenten. De philharmonie heeft alle kennis van instrumenten en doorleeft de magie van muziek, Het Laagland zet haar expertise op theatergebied in om dit voor een jong publiek op aansprekende wijze samen te brengen in een film.

Partner