23 mei 2023

Leisure & Cultuur

Fotograaf Frank van Driel wint International Color Award

Kunstfotograaf Frank van Driel (1966) uit Vught is winnaar van een eerste prijs bij de jaarlijkse International Color Awards. In de categorie 'naakt' won de fotograaf met zijn foto 'Irreversible', een stilleven van een getatoeëerde naakte vrouw en een antieke Italiaanse kookpot met verse vijgen. De foto is in 2022 gemaakt in het Italiaanse Lecce (Puglia).

De International Color Awards is een van ‘s werelds belangrijkste evenementen voor kleurenfotografie. Voor de prestigieuze wedstrijd waren dit jaar 6.573 inzendingen. Van Frank van Driel werden ook twee andere foto’s uit zijn serie 'Soul Scapes Italy' genomineerd.

De beeldend kunstenaar refereert met zijn lichtgebruik en symboliek aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17e eeuw. Hij fotografeert alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, heden en toekomst; met een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In de serene fotowerken staat storytelling centraal. Het omvangrijk oeuvre van Frank van Driel is in 2021 gebundeld in een eerste monografie, getiteld 'to be frank'.

Het autonome werk van Frank van Driel is gepresenteerd op kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam, Rotterdam Contemporary en TEFAF Maastricht en exposities in onder meer Amsterdam, Antwerpen, Hong Kong en Londen. Zijn werk is opgenomen in de collecties van een groot aantal private verzamelaars en bedrijven.

Kijk voor meer op: Frank van Driel Fine Art Photography