Partner

9 juli 2021

Food (agri)

Foodmaker opent tweede restaurant in Rotterdam


Foodmaker, de gezonde restaurantketen en producent van ultraverse maaltijden uit België, breidt zijn netwerk van restaurants verder uit. Foodmaker heeft al enkele jaren een restaurant in Den Haag en opende in februari een tweede restaurant in de gekende Weena-Zuid straat in Rotterdam. Nu woensdag 7 juli opent Foodmaker een eerste restaurant samen met zijn Nederlandse partner Appèl in het MC Erasmus ziekenhuis van Rotterdam. Nu de coronacrisis stilaan wegebt, acht CEO Lieven Vanlommel het moment rijp voor een derde restaurant in Nederland.


Foodmaker telt momenteel tien restaurants in België en twee in Frankrijk (Parijs) en nu dus drie in Nederland. Onlangs maakte Foodmaker zijn samenwerking met de Nederlandse cateraar Appèl voor de B2B markt bekend. Dit partnership moet resulteren in 30 nieuwe Foodmaker restaurants de komende twee jaar. De twee bedrijven hebben het plan om dit jaar nog vijf locaties om te vormen tot Foodmaker restaurants. De eerste opening wordt meteen de grootste Foodmaker met een oppervlakte van 500m² in het Erasmus ziekenhuis van Rotterdam.


Europese ambities

Foodmaker zet zijn expansie – nationaal en internationaal – intensief verder. “Vorige week openden wij ons tweede restaurant in Parijs,” zegt oprichter en CEO Lieven Vanlommel. “In België en Nederland zullen we de komende twee jaar een groot aantal restaurants openen. De partnerships zijn gesmeed en de strategie is uitgestippeld. Wij plannen 20 tot 30 nieuwe shops in België en Nederland. Op termijn zie ik ook nieuwe locaties in Frankrijk en Duitsland. Onze missie is duidelijk: wij willen gezonde voeding toegankelijk maken voor iedereen. Dat doen we onder andere met de uitbreiding van ons restaurantnetwerk en door partnerships met de grote supermarktketens waar we onze producten en concepten verkopen.


Partnership met Appèl en Albert Heyn

Foodmaker heeft al enkele jaren een structurele samenwerking met Albert Heyn in de vorm van 100 saladebars waar de klanten zelf hun favoriete Foodmaker-maaltijd kunnen samenstellen. “Door deze fijne partnerships in Nederland zorgen we voor meer touchpoints voor onze klanten. Gezonde voeding is een trend én relevanter dan ooit zeker na de coronacrisis. Mensen beseffen dat ze maar beter hun lichaam verzorgen en wij helpen hen daarbij,” aldus Lieven Vanlommel.

De drie restaurants van Foodmaker in Nederland:

Foodmaker Den Haag
Turfmarkt 91
Den Haag

 

Foodmaker Rotterdam Weena
Weena-Zuid 146
Rotterdam

 

Foodmaker MC Erasmus Ziekenhuis Rotterdam
Doctor Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam