Partner

12 mei 2022

Training & OpleidingLeisure & Cultuur

Fontys IT Festival viert IT van toen, nu en straks

Vijftig jaar IT-onderwijs in Eindhoven

Het IT-onderwijs in Eindhoven bestaat vijftig jaar. En dus pakt Fontys Hogeschool ICT (FHICT) 17 mei aanstaande groots uit. Samen met studenten, alumni, (oud-) medewerkers en partners in onderwijs en innovatie viert het Eindhovense kennisinstituut deze mooie mijlpaal tijdens het Fontys IT Festival. Een feestelijke dag vol ontmoetingen, hapjes, drankjes, overgoten met kennisdeling over IT en de impact ervan op de wereld van vandaag, morgen én overmorgen.

In 1971 startte in Eindhoven de opleiding Informatica. Het begin van professionele IT-kennisoverdracht binnen de huidige Brainport- en Midpointregio. Een halve eeuw later is FHICT als grootste IT-opleiding in Nederland uitgegroeid tot excellent geaccrediteerd, toonaangevend en innovatief kennisinstituut waar bedrijfsleven en studenten via een professioneel partnernetwerk samen de toekomst vormgeven. ‘We trekken samen met onze partners op in innovaties. Daarin hebben we elkaar ook nodig,’ aldus Frens Vonken, directeur Fontys Hogeschool ICT. “We ontwikkelen ons meer en meer tot innovatie-instituut waarbij onderzoek een steeds grotere rol speelt.”

Inspirerende sprekers en workshops

Alle reden dus om de campus Rachelsmolen 17 mei om te toveren tot feestelijk Fontys IT Festivalterrein. Studenten, (oud-)medewerkers, alumni en partners krijgen die dag een vol programma voorgeschoteld. Sandra Verhoeven, manager Marketing & Communicatie, “We zijn ontzettend trots op het 50-jarig bestaan van ons prachtige instituut en hebben ontzettend veel zin om met onze partners, alumni en collega's dit te vieren! Naast lekker eten, drinken en feesten is er alle ruimte voor gedeelde IT-kennis. Onderling, maar ook door inspirerende sprekers als oud- creatief directeur van de Efteling Olaf Vugts en cabaretier Jörgen Raymann en via workshops over actuele issues, zoals die van Jo-An Kamp en Erdinç Saçan over inclusieve artificial intelligence.”

Very Interesting Projects

Tijdens deze feestelijke dag presenteren diverse FHICT-studenten ook hun Very Interesting Projects (VIP’s). Fraaie projecten die illustreren waar onze studenten zoal tijdens de opleiding aan werken. Bezoekers kunnen op hun favoriete project stemmen waarna de drie hoogst gewaardeerde VIP’s  beloond worden met mooie prijzen. Kortom: op 17 mei zet FHICT het Eindhovense ICT-onderwijs van verleden, heden en toekomst feestelijk in de spotlights.

Het festivalprogramma is online te vinden.