16 november 2022

Leisure & Cultuur

FLETCHER HOTELS ZIET BOEKINGEN ENORM STIJGEN DOOR EINDE CORONA NAJAARSGOLF

Afgelopen week heeft het RIVM bevestigd dat de corona najaarsgolf inmiddels ten einde is. Dit goede nieuws geeft consumenten voldoende vertrouwen om weer boekingen te maken voor hotelovernachtingen tijdens de kerstvakantie en reserveringen te maken voor de kerstbrunches en diners in de hotels en restaurants van Fletcher.

Najaarsgolf ten einde
"Je kunt wel zeggen dat de najaarsgolf ten einde is", zegt een woordvoerder van het RIVM. "De daling zien we al een tijdje doorzetten. Alle dalende cijfers zijn mooie signalen", aldus de woordvoerder.

Feestdagen als vanouds
Het is inmiddels drie jaar geleden dat consumenten in Nederland zorgeloos van de feestdagen hebben kunnen genieten. In 2019 was ook voor Fletcher Hotels het laatste jaar dat, in de feestmaand december, hotels vol hebben gezeten met gasten die genoten van een gezellig samenzijn tijdens kerst en oud en nieuw. “December is een hele drukke maand voor Fletcher Hotels. Overal in het land worden gasten in de watten gelegd tijdens onze traditionele kerstbrunches, kerstdiners, oudejaarsdiners en sinterklaasvieringen. Dit jaar zal het weer een feestmaand worden zoals we dat gewend waren.” aldus Rob Hermans - CEO van Fletcher Hotels.

Geen coronabeperkingen tijdens de kerstvakantie
De mededeling van het RIVM dat de corona najaarsgolf ten einde is, heeft gezorgd voor een enorme toename in de boekingen voor de feestmaand december. Dit was direct te merken na publicatie van het bericht. “Het is logisch dat gasten eerst zekerheid willen dat het vieren van de feestdagen in de hotels weer mogelijk is zonder dat zij het risico lopen dat het feest weer niet door kan gaan. Die zekerheid hebben de gasten nu en dat zien we terug in het stijgende aantal boekingen.” aldus Rob Hermans.