15 september 2020

Lifestyle

FEMALE FLOW FOUNDATION INTRODUCEERT NIEUW GEDACHTEGOED RONDOM TIMEMANAGEMENT EN PRODUCTIVITEIT VOOR VROUWEN

Stress, overspannenheid, burn-outs, angsten en depressies. Vrouwen hebben er aanzienlijk meer last van dan hun mannelijke collega’s. Volgens Engelse psychiater Judith Mohring, heeft dat vooral betrekking tot werk gerelateerde stress. Er is vooral een piek in deze stress te zien in de leeftijdscategorie van 35 en 44 jaar waarbij vrouwen hun werk moeten combineren met kinderen en de zorg voor (bejaarde) ouders. Het gevolg van deze stress is een groeiend ziekteverzuim. De Female Flow Foundation biedt een oplossing voor dit probleem.

Een combinatie van werk en zorgen zorgt ervoor dat vrouwen over het algemeen meer stress ervaren en dat leidt tot een groter ziekteverzuim op de werkvloer. Vanwege de stress nemen de psychische klachten onderling toe met een vergrotend risico op een burn-out, depressie of angststoornis. Om dit probleem op te lossen heeft ondernemer Merle Mudde de Female Flow Foundation opgericht: een stichting (in oprichting) die lezingen en colleges verzorgd met een revolutionair gedachtegoed rondom timemanagement en productiviteit voor vrouwen.

Mudde weet maar al te goed hoe zwaar een burn-out en depressie is, aangezien ze hier zelf mee geworsteld heeft. ‘De ene dag voelde ik me on top of the world. De andere dag wist ik niet waar ik mijn energie vandaan moest halen’, vertelt Mudde. Dat prangende gevoel van energielekken bleek voor Mudde de start te zijn van een onderzoek, waarbij ze zichzelf de vraag stelde: hoe kan het dat mijn man elke dag opstaat met dezelfde hoeveelheid energie en ik niet?

Vanaf dat moment ontdekte de ondernemer een bijzonder fenomeen: het bioritme. De theorie van het bioritme heeft als uitgangspunt dat de cyclus van leven beïnvloed wordt door drie ritmische processen met ieder een verschillende periode. Met het bioritme ga je ervan uit dat een mens niet altijd op dezelfde maten gebruik kan maken van zijn vermogen. De drie vermogen die bij de leer van het bioritme gebruikt worden zijn fysiek, emotioneel en mentaal. Echter hebben mannen en vrouwen allebei een extra (en verschillend) bioritme. Bij vrouwen is dit aan hun menstruatiecyclus gekoppeld. Toen Mudde ontdekte dat haar functioneren sterk beïnvloed werd door de verschillende fases van haar menstruatiecyclus, ging er een wereld voor haar open. Eindelijk begreep ik dat mijn lichaam reageerde op de verschillende fases van het bioritme. Nu ik weet hoe het bioritme in elkaar zit en hoe ik daar mijn agenda het beste op in kan delen is mijn productiviteit omhooggegaan en ervaar ik balans. Ik wil dat alle vrouwen deze kennis krijgen over hun eigen lichaam’, vertelt Mudde vastberaden.

Door de Female Flow Foundation op te richten stelt Mudde die kennis voor alle vrouwen in Nederland beschikbaar. Bedrijven kunnen een (online) lezing aanvragen en op 15 september start de Instagram training Vrouwelijke Productiviteit voor alle vrouwen die meer hierover willen weten. De bedrijven die de lezing aanvragen worden ook partner van de stichting. Op die manier kunnen vrouwen door middel van essentiële zelfkennis hun agenda beter indelen met als gevolg een verlaging van het stressgevoel. Dat heeft natuurlijk als resultaat het terugbrengen van het ziekteverzuim onder vrouwen.’

Mudde heeft in ieder geval ambitieuze plannen voor de stichting. Zodra de agenda gevuld wordt met lezingen, gaat ze onderzoeken of ze ook onderwijsprogramma’s kan ontwikkelen rondom dit thema. Zodat jonge vrouwen dit al in de schoolbanken te horen krijgen. In het voorjaar van 2021 verschijnt haar boek: Vrouwelijke productiviteit als succesfactor in elke business. ‘We zijn echt van plan Nederland en daarna de wereld te veroveren. Het is om dit gedachtegoed met de wereld te delen, daar gaan we als maatschappij namelijk op vooruit omdat vrouwen de ruimte krijgen beter te presteren’, zegt Mudde als afsluiting.

Wil je als bedrijf of organisatie een (online) lezing aanvragen of meedoen met de Instagram training Vrouwelijke Productiviteit? Bezoek dan www.merlemudde.com/foundation

Merle Mudde Oprichter Female Flow Foundation & ondernemer

Gerelateerd